Nieuwsarchief

Zwaargewonde bij zeer ernstig ongeval N50 Kampen

Bij een zeer ernstig ongeval op de N50 bij Kampen is woensdagochtend een 18-jarige automobiliste zwaargewond geraakt. Ze is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks acht uur op de rijstrook richting Zwolle. Een bestuurder van een vrachtwagen reed achter op een stilstaande file in. Hij ramde de bestuurster van de rode auto, waarna nog eens vier voertuigen werden geraakt. De bestuurster van de rode auto zat bekneld en moest door de brandweer uit haar wrak worden bevrijdt. Ze is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De traumahelikopter die boven het incident vloog werd bij aankomst gecanceld. Op dit moment is de situatie van het slachtoffer stabiel.

Enkele nadere bestuurders die betrokken raakten bij het ongeval zijn door ambulancepersoneel nagekeken. De ravage bij het ongeval was enorm. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan op de ongevalslocatie. De N50 is bij Kampen ruim drie uur afgesloten geweest voor het verkeer. Het verkeer komende vanuit de richting Emmeloord moest bij Ens van de N50 af, het verkeer vanaf Zwolle kon via de af- en toerit langs het ongeval worden geleid. Bergingsbedrijf Wolves heeft de vijf auto's geborgen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de vrachtwagen te bergen.


Locatie 9 reacties 25.088x

Reacties (9)

Jan MondriaWoensdag 02 november 2016 – 12:45
Overal in den lande legt men meerbaanswegen aan, in de polder naar de polder 2 x 1 rijstrook en de N 50 heeft geen prioriteit wordt gezegd? Dit is geen incidenteel geval meer maar wekelijks is het raak. Lijkt wel of veiligheid niet ter zake doet maar alles om geld draait. Het is en blijft een gevaarlijk weg en helaas niet iedereen let even goed op en je kunt er niet aan ontsnappen omdat je geen kant op kunt.

WaldenWoensdag 02 november 2016 – 14:41
Hoe gaat het met dat meiske?

DoortjeWoensdag 02 november 2016 – 15:12
Sterkte voor het slachtoffer. ????

H de VredenWoensdag 02 november 2016 – 15:30
Rij hier dagelijks van Zwolle naar Emmeloord en retour ,levens gevaarlijke weg ,Hoeveel doden en zwaar gewonden gaan we nog krijgen voordat er een normale 4-baansweg van wordt gemaakt .

JabinWoensdag 02 november 2016 – 16:37
Provincie flevoland heeft de N50 keurig 4 baans gemaakt. De provincie overijssel vindt dat blijkbaar niet nodig, terwijl de weg elk jaar drukker wordt. Deze bult bij de oprit vanuit Dronten en Lelystad is levensgevaarlijk. Regelmatig moet je daar een noodstop maken. Deze oprit en ook iets verder bij de oprit vanuit Kampen zijn veel te druk. Het verkeer komt daar dan stil te staan en het achteropkomend verkeer dendert met 100 km erop af.
Zou echt een verbetering zijn als deze weg 4 baans gaat worden net als in Flevoland.

Maarten Woensdag 02 november 2016 – 17:30
Je moet het maar kunnen als hulpverlener zijnde iemand uit zo'n verkreukelde auto te halen. Hulde voor die mensen.

AlbertWoensdag 02 november 2016 – 19:53
Het is een groot wonder maar geen inwendige bloedingen/botbreuken en coma. Mijn zusje is inmiddels aanspreekbaar en zoals het nu lijkt gaat het goed komen. #dankdag vandaag#

WilmaWoensdag 02 november 2016 – 21:24
Heel veel sterkte voor alle slachtoffers vooral het meisje. Gelukkig gaat t goed komen volgens haar broer. Ook veel sterkte voor de chauffeur van groothuis. Zal je maar overkomen.

GerritZondag 06 november 2016 – 08:16
Fijn om te horen dat het naar omstandigheden goed gaat met het slachtoffer: zeker Albert #dankdag #dankbaar.
Dan blijft het vraagstuk N50 op het Overijsselse nog over.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
N50 bij Kampen voorzien van (tijdelijke) barriers
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,6°C
ZZW 6,5km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier