Nieuwsarchief

Veel rookontwikkeling bij grote brand loods Spoorstraat IJsselmuiden

De brandweerkorpsen van IJsselmuiden, Kampen, Zwolle en Hattem werden woensdagavond even na kwart over zes 's avonds gealarmeerd voor een brand in een loods op het terrein van een bedrijf aan de Spoorstraat in IJsselmuiden. De meldkamer kreeg de melding binnen en kort daarop waren er politieagenten ter plaatse die aangaven dat de brand uitslaand was. De brand ging in de beginfase ook gepaard met flinke rookwolken. Omdat in het begin niet direct duidelijk was wat er exact in brand stond en er een mogelijkheid bestond dat er brand zou zijn bij 'de buren' waar kunstmest opgeslagen ligt, werd er direct groot opgeschaald. Uiteindelijk bleek dat de brand woedde in een loods van 12 bij ongeveer 25 meter op het terrein van een bedrijf. In de loods stonden enkele heftrucks en lag wat verpakkingsmateriaal en goederen opgeslagen.

Bij aankomst van de brandweer stond de loods volledig in lichterlaaie, de loods was niet meer te redden. Er is een kraan ter plaatse gekomen om de resten uit elkaar te trekken zodat de brandweer de resten kon afblussen. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Er zijn verder ook geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Wel werd er geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden indien men last had van de rook. Rook is uiteraard altijd schadelijk.


Locatie Reageren 3.782x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Ijsselmuiden:

Te water geraakte auto achtergelaten op de Spoorstraat in IJsselmuiden
Automobilist slaat door gladheid over de kop en raakt te water in IJsselmuiden
Bedrijfsbus gekanteld bij ongeval op kruising Zwolseweg - Oosterlandenweg IJsselmuiden
Het weer in Wezep
Zonnig 11,9°C
WZW 14,4km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier