Nieuwsarchief

Stormchase met shelfcloud en whales mouth

Er stond nog redelijk onverwachts Ostgewitter op het programma woensdagavond: pittige onweersbuien kwamen vanuit Duitsland via Twente richting onze regio. Ik besloot om nog even snel een mooi plekje te zoeken tussen Zwolle en Meppel. Ik eindigde op de Oosterparallelweg vlakbij de kruising met de Scholenweg iets onder Staphorst. Daar had ik mooi zicht op een naderende shelfcloud vanuit het oosten. Aan de achterkant van de voorzijde van de bui waren weer prachtige woelige luchten te zien: zogenaamde whales mouth wolken.

Omdat de treksnelheid van de buien niet enorm hoog lag en de buien redelijk pal westelijk trokken kon ik via de N377 en N331 vrij snel richting Marknesse rijden. Daar wilde ik in de polder weer voor de bui uitkomen, om zo nog een keer de buienwolk op de foto te kunnen zetten. Dit slaagde gelukkig. Ik kon zelfs nog even doorrijden tot aan Emmeloord om daar de fraaie shelfcloud op de foto te zetten. Daarna ben ik vrij snel weer terug gegaan richting onze eigen regio vanwege het zeer tragische ongeval in Zwolle waarbij een vrouw als gevolg van het noodweer om het leven kwam.

Hieronder ook nog een 4K timelapse van de shelfcloud en whales mouth bij Staphorst:


Locatie Reageren 3.387x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Staphorst:

Automobiliste botst tegen vangrail op de A28 bij Staphorst
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,9°C
N 11,2km/h
8,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier