Nieuwsarchief

Vijf gewonden bij opnieuw een ongeval bij wegwerkzaamheden N307 Hanzeweg Dronten

Op de N307 Hanzeweg bij Dronten zijn zaterdagmiddag bij een ongeval vijf personen naar het ziekenhuis overgebracht, waaronder een klein kind. Het ongeval gebeurde op het stuk vlak voor de tijdelijke verkeerslichten die daar zijn neergezet vanwege wegwerkzaamheden even verderop. De bestuurder van een witte bedrijfsbus zag de rij wachtende auto's voor zich over het hoofd en is met een flinke snelheid achterop de rij wachtende auto's ingereden. In totaal raakten vier voertuigen betrokken bij het ongeval, waarvan er drie afgesleept moesten worden.

In totaal zijn vier volwassenen en een klein kind per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. Er kwamen in totaal vier ambulances met spoed ter plaatse. De brandweer van Dronten heeft assistentie verleend, vanwege het aantal voertuigen werd het incident opgeschaald naar 'middel hulpverlening' zodat er een extra tankautospuit ter plaatse kwam.

De N307 Hanzeweg is in beide richtingen een groot deel van de middag afgesloten geweest. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de drie beschadigde voertuigen te bergen. Het vierde voertuig, het voorste bedrijfsbusje met slechts lichte schade, kon op eigen kracht verder rijden.

Het is het derde ongeval in een maand tijd bij de tijdelijke verkeerslichten op de N307 Hanzeweg tussen Dronten en Kampen. Vanwege gaten in het wegdek is een rijstrook tijdelijk afgesloten en wordt het verkeer buiten werkdagen om geregeld met verkeerslichten. Overdag op werkdagen wordt het verkeer geregeld door verkeersregelaars. Op kerstavond 24 december was het eerste ongeval op de N307 waarbij meerdere voertuigen betrokken raakten. Op 8 januari j.l. was een tweede ongeval op exact dezelfde locatie. Bij alle drie de ongevallen werd de wachtende rij voertuigen over het hoofd gezien. De werkzaamheden staan wel aangegeven van te voren, maar wel slechts op honderden meters afstand. Waar bij eerdere ongevallen het nog plaatsvond in het donker, was dit ongeval bij daglicht gebeurd. Of de provincie na overleg met de politie nog tot extra maatregelen gaat komen, is nog niet bekend.


Locatie Reageren 3.657x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Dronten:

Drie voertuigen betrokken bij ongeval op Elburgerbrug bij Elburg
Uitslaande brand op dak van bedrijfspand Handelsweg-Zuid Dronten
Bestuurder spoorloos na auto te water Cellebroederspoort Dronten
Het weer in Wezep
Zonnig 12,1°C
ZZW 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier