Nieuwsarchief

Lange files en veel vertraging door asfaltreparaties op de A28 bij Hattem

Op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Zuid werden woensdagochtend en -middag reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt van de snelweg ter hoogte van Hattem. Door de vorst van de afgelopen dagen waren in het wegdek grote gaten gevallen in het asfalt. Door de vorst zet aanwezige vocht uit in het ZOAB wegdek, waardoor er schade ontstaat. Als er vervolgens overheen gereden wordt, ontstaan er gaten in het wegdek. Dit levert gevaarlijke situaties op en zodoende besloot Rijkswaterstaat woensdagochtend om reparatiewerkzaamheden uit te laten voeren door de aannemer.

De verbindingsboog van de A50 vanaf Apeldoorn richting de A28 naar Zwolle werd afgesloten voor het verkeer. Op de A28 zelf werden drie van de vier rijstroken afgesloten. Veel bestuurders kozen ervoor om de A28 richting Wezep op te gaan om daar te keren en dan richting Zwolle te rijden. Dit zorgde ervoor dat er een lange file kwam te staan aan uitvoegend verkeer. Het leverde bijzondere plaatjes op vanaf het viaduct van de Voskuilerdijk bij Hattemerbroek/Wezep.

In de tweede helft van de middag waren de werkzaamheden voltooid en kon de rijbaan richting Zwolle weer volledig vrijgegeven worden.

In de staart van de file op de A28 tussen 't Harde en Wezep vond ook nog een ongeval plaats. Een automobiliste botste daar achterop een vrachtwagen, waarbij de auto forse schade opliep en de bestuurster met onbekende verwondingen is overgebracht naar het ziekenhuis.
Locatie Reageren 1.707x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Auto in brand op carpoolplaats langs de Hessenweg - A50 bij Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,9°C
ZZW 11,2km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier