Nieuwsarchief

Politie ontdekt wietplantage in pand Oudestraat Kampen

De politie heeft woensdag in een woning aan de Oudestraat in Kampen een hennepkwekerij ontdekt. In de woning werden ruim 470 hennepplanten aangetroffen, de bewoner is aangehouden. De politie was dinsdagavond, samen met de brandweer, al bij een pand in de straat op zoek geweest naar een mogelijke hennepkwekerij. Dit na meldingen uit de buurt. Een hoogwerker werd ingezet om het pand binnen te komen. Tijdens dit onderzoek werd geen kwekerij aangetroffen.

Omdat de politieagenten tijdens het onderzoek zelf ook een sterke hennepgeur roken ontstond wel het sterke vermoeden dat in de directe omgeving een kwekerij gevestigd moest zitten. Woensdagochtend ging men verder met het onderzoek. In de middag, werd in een naastgelegen woning, een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder van het pand bleken ruim 470 hennepplanten te staan.

De bewoner is in het pand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Na onderzoek bleek dat er sprake was van diefstal stroom. De energieleverancier gaat een naheffing opleggen.
Locatie 1 reactie 3.007x

Reactie (1)

dennisWoensdag 16 april 2014 – 11:18
Het kwam op mij over dat de politie de werkelijke kwekers wilden waarschuwen met deze inval. kwekers zijn namelijk meestal mensen met geld en/of bedrijfjes, krakers kunnen die lampen en onzin niet betalen, vergeet niet dat krakers ergens uit nood gaan wonen, dan ga je zeker niet kweken!


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,8°C
N 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier