Nieuwsarchief

Dode en zwaargewonde bij ernstig ongeval auto tegen boom op de Haerderweg bij Doornspijk

Update maandagavond 19.15u: Diverse bronnen melden inmiddels dat de 22-jarige bestuurder uit Doornspijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden.


Bij een ernstig ongeval op de Haerderweg bij Doornspijk zijn zondagmiddag rond kwart over vier twee personen zwaargewond geraakt. De bestuurder van een Peugeot 206 reed in de richting van de Verbindingsweg, toen hij de macht over het stuur verloor en met zijn auto vol op een boom in reed. Zowel de 22-jarige bestuurder uit Doornspijk als de 21-jarige bijrijdster uit Emmeloord kwamen daarbij bekneld te zitten. Beide liepen zeer ernstige verwondingen op. De hulpdiensten rukten massaal uit naar het ongeval. Een traumahelikopter uit Amsterdam is ter plaatse gekomen; het traumateam heeft het ambulancepersoneel geassisteerd. De brandweer van Elburg heeft ruim een uur nodig gehad om de bestuurder uit de auto te kunnen bevrijden. Het is niet precies bekend hoe lang het tweetal in de auto bekneld heeft gezeten, omdat het ongeval op een erg rustige weg gebeurde en de auto mogelijk pas na een tijdje is ontdekt.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is al tijdens de reddingsactie begonnen met het sporenonderzoek. Beide slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het letsel is niet bekend gemaakt, maar duidelijk was wel dat het om zeer ernstig letsel ging. De trauma-arts is met de tweede ambulance meegegaan, waarin de bestuurder vervoerd werd naar het ziekenhuis. De traumahelikopter is vanaf Doornspijk naar Zwolle gevlogen om de trauma-arts weer op te pikken.

Nadat de VOA klaar was met het sporenonderzoek, kon bergingsbedrijf Stouwdam beginnen met het bergen van de auto. De schade aan het voertuig was gigantisch. Door de enorme klap die de auto tegen de boom heeft gemaakt, zijn de brokstukken meters ver van de auto terecht gekomen. Het motorblok lag op bijna drie meter van de auto vandaan. In het ernaast gelegen maisveld werd onder andere de achterklep van de auto gevonden. Het bergen van het voertuig heeft langere tijd in beslag genomen, omdat alle losse onderdelen bij elkaar moesten worden verzameld. Pas daarna kon de Haerderweg weer worden vrijgegeven.


Locatie Reageren 14.108x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Doornspijk:

Bedrijfsbus van de weg en tussen de bomen A28 't Harde - Nunspeet: berging met telescoopkraan
Grote uitslaande brand verwoest rietgedekte woning Diepesteeg Elburg
Schade door blikseminslag in Elburg en wateroverlast in Doornspijk door hevige buien
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,7°C
N 19,4km/h
1,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier