Nieuwsarchief

Fietsers (zwaar)gewond bij aanrijding Kleine Woldweg Oosterwolde, auto doorgereden na ongeval

Update 15.00u: De politie heeft een 26-jarige man uit Groningen aangehouden, op verdenking van het verlaten van een plaats ongeval. Hij kon worden opgespoord door het onderzoek van de VOA. De man en de vrouw die beide gewond zijn geraakt bij het ongeval, liggen nog steeds in het ziekenhuis.

---------------

Op de Kleine Woldweg tussen Oosterwolde en Noordeinde zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee fietsers aangereden door een automobilist. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf voor twee 's nachts, vlakbij de festivaltent van Bigpop. De fietsers, een 53-jarige man en een 50-jarige vrouw beide uit Noordeinde, reden richting Noordeinde, toen zij van achteren werden geschept door een automobilist. De fietsers kwamen ten val. De vrouw raakte zwaargewond, zij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De andere fietser raakte ook gewond, hij werd zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De automobilist die de fietsers aanreed, is na het ongeval kort gestopt, maar is daarna doorgereden. De politie is dringend op zoek naar deze persoon. Deze jongeman wordt verzocht om direct contact op te nemen met de politie. De automobilist reed in een zwarte auto, waarbij aan de voorzijde duidelijk schade zichtbaar moet zijn aan onder andere de verlichting. De auto is na de aanrijding doorgereden in de richting van Noordeinde en is mogelijk verder gegaan richting Kampen. De politie zoekt getuigen of mensen die de auto hebben gezien. Tips voor de politie kunnen worden doorgebeld via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vanwege het ernst van het letsel van de slachtoffers, heeft het Verkeers Ongevallen Analyse team (VOA) van de politie een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd. Daarbij zijn diverse onderdelen van de beschadigde auto bij elkaar verzameld om te dienen als bewijsmateriaal en aanknopingspunten in het onderzoek naar de betrokken automobilist.

De aanrijding vond plaats op de Kleine Woldweg tussen Oosterwolde en Noordeinde, vlakbij de festivaltent van Bigpop. Rond kwart voor twee gingen veel bezoekers naar huis, mogelijk dat de betrokken automobilist ook vanaf het festivalterrein op weg was naar huis.


Locatie Reageren 28.496x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oosterwolde Gld:

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval Mheneweg Noord Oosterwolde Gld
Vrachtwagen belandt in greppel na uitwijken automobilist Oosterweg Oosterwolde Gld
Bizar! 40 kuub zaagsel en strobalen in tuin bruidspaar in Oosterwolde Gld
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,2°C
ZZO 13,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier