Nieuwsarchief

Drie ongevallen binnen 100 meter op de A28 bij Hattem: lijnbus en vrachtwagen botsen op elkaar

Op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Zuid zijn vrijdagochtend iets voor acht uur drie ongevallen binnen 100 meter gebeurd. Ter hoogte van Hattem kwamen een personenauto en vrachtwagen met elkaar in botsing. De auto bij het wisselen van rijstroken aangetikt door de vrachtwagen, waarna de auto over de weg tolde. Alle voertuigen die daar achter reden gingen flink in de remmen. Daarbij botste een auto achterop een andere auto: een kopstaart aanrijding. Weer kort daarachter zag een buschauffeur te laat dat er voor hem geremd werd en hij botste achterop een vrachtwagen. Bij dat ongeval raakten tenminste twee personen gewond, mogelijk gaat het om meer reizigers die (licht)gewond raakten.

Naast de politie, ambulance en Rijkswaterstaat werd ook de brandweer van Hattem en Heerde gealarmeerd. Uiteindelijk was de inzet van de brandweer niet nodig, omdat alle betrokkenen al uit de voertuigen waren. Drie van de vier rijstroken werden afgesloten voor het verkeer richting Zwolle. De bus liep bij het ongeval forse schade op aan de voorkant. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om zowel een personenauto als de lijnbus te bergen. De andere vier betrokken voertuigen konden op eigen kracht verder. Er is nog een ZOAB-cleaner ter plaatse gekomen om de rommel van het wegdek te verwijderen.

De politie heeft tijdens de bergings- en opruimwerkzaamheden gecontroleerd of er automobilisten waren die foto's en / of video aan het maken waren met mobiele telefoons. Uiteindelijk zijn er drie automobilisten bekeurd. Een daarvan negeerde een stopteken van de controlerende agent en zal ook een bon thuis krijgen voor het negeren van een stopteken van de politie.

In de file stond bovendien een automobilist wiens vrouw met spoed naar het ziekenhuis moest omdat ze op het punt stond om te bevallen. De automobilist en zijn vrouw stonden muurvast in de file en hebben 112 gebeld om hulp te vragen aan de hulpdiensten. De meldkamer van de politie heeft vervolgens een beschikbare eenheid vanuit Wezep naar de auto gestuurd. De zwangere vrouw is vervolgens onder begeleiding van de politie langs de file geleid.


Locatie Reageren 2.156x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,1°C
WNW 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier