Nieuwsarchief

Rare capriolen van weggebruikers bij eerste rode kruizen boven H-baan knooppunt Hattemerbroek

Afgelopen woensdagavond werd de H-baan van knooppunt Hattemerbroek afgesloten vanwege een ongevalsmelding. De verkeerscentrale van Rijkswaterstaat ontving rond tien voor half zeven een melding van een ongeval in de verbindingsboog van de A28 van Zwolle naar de A50 richting Apeldoorn. Conform de inmiddels enkele maanden geldende afspraken werd de verbindingsboog afgesloten voor het verkeer. Op de matrixborden voor de splitsing van de A28 en de A50/N50 werd de toegang tot de verbindingsboog al afgesloten. De werkwijze zou zo zijn, dat tenminste een weginspecteur bij de splitsing de verbindingsboog afsluit, terwijl de botsabsorbers onderweg zijn. Een tweede weginspecteur rijdt vervolgens de verbindingsboog op om het ongeval of pechgeval te beveiligen.

Met de komst van de tijdelijke matrixborden bij het viaduct van de Hanzelijn is een extra stukje beveiliging toegevoegd, maar naar verluidt blijft het afsluiten van de complete verbindingsboog nog standaard protocol. Pas als een weginspecteur ter plaatse is gekomen bij het incident en kan bevestigen of de linker- of rechterrijstrook verderop in de verbindingsboog veilig vrijgegeven kan worden, kan bij een langdurig incident de complete afsluiting van de verbindingsboog omgezet worden in een gedeeltelijke rijbaan- of rijstrookafsluiting.

Bij het incident van afgelopen woensdagavond werd echter na het schouwen door de weginspecteur van Rijkswaterstaat geen ongeval meer aangetroffen. Er werd enkel nog een kentekenplaat aangetroffen. Door de afsluiting ontstond er weer een flinke file vanwege het verkeer dat bij afslag Wezep wilde keren.

Dat ook de aanwezigheid van matrixborden geen veiligheidsgarantie is bleek afgelopen woensdag ook maar weer eens. In de tijdspanne van tien minuten dat ik vanaf het viaduct van de Oostersedijk beelden heb gemaakt reden minstens een tiental bestuurders onder de rode kruizen door. Enkele automobilisten reden zelfs helemaal door tot aan de auto van de weginspecteur, waarmee ze dus tenminste twee rode kruizen genegeerd hebben.


Locatie 1 reactie 1.677x

Reactie (1)

MartijnVrijdag 21 december 2018 – 15:52
"Enkele automobilisten reden zelfs helemaal door tot aan de auto van de weginspecteur, waarmee ze dus tenminste twee rode kruizen genegeerd hebben."
Hopelijk was het een inspecteur die bekeuringen kon uitschrijven. Uiterst asociale mensen. Zou best wel eens willen horen wat voor motivatie / denkwijze dergelijke mensen hebben.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,9°C
N 14,4km/h
13,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier