Nieuwsarchief

Drankrijder veroorzaakt ongeval op de A28 bij Zwolle en gaat er vandoor

Een drankrijder heeft zaterdagmiddag een ongeval veroorzaakt op de A28 bij Zwolle. Bij het ongeval raakten tenminste drie voertuigen betrokken. De auto van de beschonken bestuurder eindigde zelf tegen de vangrail in de middenberm. Na het ongeval ging de bestuurder er samen met de inzittende lopend er vandoor. Ze zijn langs de file gelopen, zoals te zien is op de tweede foto bij deze tweet. Ze zijn vervolgens op de Zuiderzeestraatweg op de IJsselbrug in de boeien geslagen door de politie.

De twee personen zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft de bestuurder een alcoholtest moeten doen. Daaruit is gebleken dat de bestuurder zo'n vijf keer te veel alcohol in zijn bloed had: maar liefst 1215 µg/l. De bestuurder zal het verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloed ten laste worden gelegd. Omdat de bestuurder onder invloed was van alcohol zal hij verder ook niet verzekerd zijn voor de gemaakte schade.

Voor zover bekend raakte er niemand gewond bij het ongeval. Naast de politie en ambulance was ook de brandweer van Wezep opgeroepen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om in totaal drie voertuigen te bergen. Vanwege het ongeval was de weg korte tijd dicht. Het verkeer kwam muurvast te staan op de snelweg. Rijkswaterstaat sloot rijstroken 1, 2 en 4 af.
Locatie Reageren 1.516x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Man (57) uit Wolvega overleden na auto te water in stadsgracht Zwolle
Traumahelikopter landt op tennisveld in Zwolle vanwege gewonde tennisser
Molotovcocktail tegen woning gegooid in Zwolle
Het weer in Wezep
Bewolkt 11,2°C
NW 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@VNOGregio Lastgeving = aanwijzing
Dinsdag 21 mei 2019 - 15:28
@StephanVanLoon Haha ohja… daar had ik even overheen gekeken. Nou bij deze haha.
Maandag 20 mei 2019 - 22:22
@StephanVanLoon 19.10u Kampen-Zuid > Drontermeertunnel… dat ben jij dan niet. https://t.co/vMXfoVe6cz
Maandag 20 mei 2019 - 22:18
In de Verenigde Staten nu een grote kans op flinke tornado’s in Texas en Oklahoma. Prachtige live verslaggeving op KFOR met een helikopter en radarbeelden. Live via: https://t.co/Dlda1PMxVt https://t.co/Q7XstrvHe8
Maandag 20 mei 2019 - 21:54
Nieuws: Auto verwoest door brand op de A28 bij 't Harde - https://t.co/NgroHzSlFX (foto's) https://t.co/Kf6bim1WMS
Maandag 20 mei 2019 - 20:36
@EilanderDY Hmp van de hoofdrijbaan, nog net gekoppeld aan Nunspeet ipv Elburg. Maar deze was voor Elburg prima te doen. Uitstapje dus voor Nunspeet.
Maandag 20 mei 2019 - 19:47
Op de A28 bij ‘t Harde is ter hoogte van de toerit richting Wezep een auto uitgebrand. Geen gewonden. De rechterrijstrook is dicht, korte file. Brandweer Nunspeet heeft de brand geblust. https://t.co/fjPyjyubWN
Maandag 20 mei 2019 - 19:24