Nieuwsarchief

Motorrijder zwaargewond bij ongeval Veluwelaan Wezep: veel kinderen getuigen van luguber ongeval

Een motorrijder is vrijdagavond zwaagewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Veluwelaan in Wezep. De motorrijder kwam op de kruising met de Nieuwlandsweg in botsing met een auto die de kruising overstak.

De motorrijder hield zwaar beenletsel over aan het ongeval. Diverse buurtbewoners - waaronder meerdere brandweervrijwilligers - hebben zeer adequate eerste hulpverlening toegepast. Nadat de ambulance ter plaatse kwam is het slachtoffer vrij snel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De gealarmeerde traumahelikopter die ook opgeroepen was werd vrij snel weer gecanceld.

Er waren veel getuigen - waaronder kinderen - die het ongeval hebben zien gebeuren. Diverse ooggetuigen verklaarden dat er een auto op de Veluwelaan reed die rechtsaf wilde slaan richting de Nieuwlandsweg. De auto die vanaf de Nieuwlandsweg kwam wilde de Veluwelaan over steken. Tegelijkertijd haalde de motorrijder de auto op de Veluwelaan in. De automobilist die vanaf de Nieuwlandsweg kwam zag de motorrijder daardoor niet, waarna de aanrijding ontstond. De motorrijder klapte op de linkervoorzijde van de auto. De motorrijder is hard ten val gekomen.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De weg is enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om zowel de auto als de motor te bergen. De motor is met de kraan op een pallet op de laadbak geladen, de politie heeft de motor mee laten nemen voor verder onderzoek.

Slachtofferhulp
Zoals al eerder benoemd waren er veel mensen getuigen van het ongeval. Er zijn ook veel kinderen die het ongeval hebben zien gebeuren. Gezien de ernst van het letsel en de (visuele) gevolgen daarvan kan dit veel impact hebben. De politie laat in een tweet weten dat slachtofferhulp beschikbaar is voor hen die moeite hebben met het verwerken van dit ongeval. Zie: Slachtofferhulp.nl.


Locatie 1 reactie 4.303x


Reactie (1)

paulaZaterdag 30 maart 2019 – 10:08
in halen bij een kruispunt ?
in de bebouwde kom ?
hoe hard moet hij wel niet gereden hebben ?
het voorjaar is er weer ? JA
de motors komen weer van stal ? JA
pas op !!!


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Brand in schuur met hooibalen Zuiderzeestraatweg Wezep
Auto tolt en komt in de berm op de A28 tussen Wezep en 't Harde
Gewonde bij kopstaart aanrijding trekker achterop personenauto bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,8°C
WNW 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartinVerkeer @RWS_verkeer Wordt de oranje verlichting op de A28 vervangen door LED verlichting? Vanaf het knooppunt tot aan afslag Ommen? Dat zou geweldig zijn!
Maandag 15 juli 2019 - 22:30
@RWSverkeersinfo Ja… goed gegokt dus. Was te verwachten, het gaat daar zo vaak fout. Voor zover ik nu begrepen heb geen gewonden, enkel RWS ter plaatse. Dat scheelt dan alweer.
Maandag 15 juli 2019 - 16:13
@RWSverkeersinfo Haha nee, het was een vraag, een gokje. Ben juist benieuwd wat daar speelt.
Maandag 15 juli 2019 - 16:09
@RWSverkeersinfo A28 Li 90,8 Weer eens een auto vs. vrachtwagen in de ‘sjoelbak’ bij Zwolle-Zuid?
Maandag 15 juli 2019 - 16:07
Melding brand wegvervoer betrof een auto met rookontwikkeling op de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van afrit Wezep. Geen vlammen zichtbaar. https://t.co/Wd6n2SbMZV
Maandag 15 juli 2019 - 15:24
[Brandweer 15:05.42] P 1 BON-07 BR Wegvervoer Zuiderzeestraatweg Rondweg Wezep 066741
Maandag 15 juli 2019 - 15:05
@dicktimmerman Geen idee, ik ben niet ter plaatse geweest. Maar de uitkomst is meestal wel vrij zeker.
Maandag 15 juli 2019 - 13:41
@POL_Overijssel @thejermaine @PdDenekamp @jasperhutten @Regtur01 @hugohugo Gokje: een andere aardcode (als ik het goed zeg) in GMS dan schietincident (bv geweldsincident?) waardoor het automatisch persalarm niet getriggerd werd en voorlichting die vergeet zelf te pageren.
Maandag 15 juli 2019 - 13:33