Nieuwsarchief

57-jarige man aangehouden voor brandstichting grote heidebrand bij Epe

De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden die verdacht wordt van brandstichting bij de grote heidebrand bij Epe. De heidebrand werd rond half vijf ontdekt. De eerste alarmering voor de brandweer van Epe was nog een 'prio 2'-melding, maar na een minuut werd er opgeschaald naar een 'prio 1'-melding waarbij naast het korps van Epe ook de korpsen van Vaassen en Oene op pad werden gestuurd. Al snel bleek dat er meerdere brandhaarden waren en dat de brand zich snel aan het uitbreiden was over de heide. Er werd flink opgeschaald door de meldkamer. Er werd een tweede en uiteindelijk ook derde peleton opgeroepen. Naast de eerder genoemde korpsen werden ook de korpsen van Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Heerde, Wezep, Wapenveld, Uddel, Elspeet en Apeldoorn opgeroepen.

Op basis van afstand metingen op Google Maps lijkt een gebied van zo'n 550 bij 400 meter afgebrand te zijn. De brandweer moest flink aan de bak, omdat de brand zich dreigde uit te breiden richting het bos. Dit kon nog voorkomen worden.

Omdat er meerdere brandhaarden waren was er al direct het vermoeden van brandstichting. Omstanders meldden ter plaatse dat er een man door burgers achtervolgd zou zijn die 'ontdekt' was bij de brand en er op een scooter vandoor zou zijn gegaan. De politie kon dat verhaal nog niet bevestigen, maar kon wel aangeven dat er inderdaad een persoon aangehouden was. De recherche van de politie zal samen met het Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.

Update: De politie meldt in een persbericht dat er inderdaad sprake is geweest van een man op een scooter die is aangehouden. Nadat de ontdekkers van de brand de meldkamer hadden gebeld om de brand te melden, zagen ze een man. Ze zagen dat die man op een scooter vanaf de brandlocatie was weggereden. De getuigen hadden nog getracht de man op de scooter tegen te houden. Dit lukte niet. Wat wel lukte was cruciaal voor het vervolg. Ze hadden een belangrijk deel van de kentekenplaat weten te noteren en in het zand geschreven. Eenmaal ter plaatse gekomen politie kon hier meteen op handelen. Dit leidde in korte tijd tot de aanhouding van een 57-jarige man zonder vaste woon -of verblijfplaats.


Locatie Reageren 7.012x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Politie onderzoekt aantreffen overleden persoon in woning Epe: natuurlijk overlijden
Bestuurder snorscooter gewond bij vermoedelijk eenzijdig ongeval Heerderweg Epe
Dode in woning aangetroffen in Epe, buurtbewoners vermoeden geweldsincident
Het weer in Wezep
Bewolkt 5,3°C
N 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier