Nieuwsarchief

Felle uitslaande brand verwoest woning in de oude binnenstad van Elburg

Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (nieuwjaarsdag) een woning in het oude centrum van Elburg in de as gelegd. De hulpdiensten kregen omstreeks twee uur 's nachts een melding van een woningbrand in de Beekstraat in de Vesting. Buurtbewoners zouden de brand ontdekt hebben en de bewoners van de woning hebben gewaarschuwd. Er was sprake van flinke rookontwikkeling en het duurde dan ook niet lang voordat de brand fors uitslaand was. Tijdens de eerste bluspogingen van de brandweer sloegen de vlammen metershoog boven de woning uit. De brandweer zette vol in op het behoud van de naastgelegen panden. Dat lukte, maar volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland hebben de diverse omliggende panden wel waterschade.

Vanwege de oude historische panden in de binnenstad van Elburg werd er snel opgeschaald, eerst naar middel- en grote brand, kort daarna werd er opgeschaald naar zeer grote brand en werd er een extra peloton blusvoertuigen (4 stuks) gealarmeerd. Die vier extra tankautospuiten bleken uiteindelijk niet meer nodig te zijn, omdat het sein brand meester gegeven kon worden.

De politie zette een groot deel van de binnenstad af voor het publiek. In de beginfase van de brand waren er enkele honderden mensen op de been in het centrum die bij de brand kwamen kijken. Even later heeft de politie - met medewerking van de Mobiele Eenheid - het centrum gedeeltelijk 'schoongeveegd' (zonder opstootjes / geweld) en afgesloten voor nieuwsgierigen zodat de hulpdiensten ruimte hadden om het bluswerk te verrichten.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend. Een persoon is door ambulancepersoneel behandeld vanwege verwondingen.


Locatie Reageren 11.341x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Bootje zinkt in de haven van Elburg
Auto gekanteld bij ongeval met tegenligger N309 Eperweg Elburg
Grote uitslaande brand in oud schoolgebouw in Elburg
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 18,0°C
WNW 16,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 14:00.15] Aanrijding letsel Kamperweg Wapenveld
Dinsdag 05 juli 2022 - 14:00
@Damianruitenga Gezien de rook een natuurbrand?
Maandag 04 juli 2022 - 15:47
RT @ProRail Tijdens dit werk is hij door de hoogspanning geraakt (geƫlektriseerd). Er vindt onderzoek naar de toedracht plaats. Aannemer @DuraVermeer werkt hier in opdracht van ProRail aan een fietstunnel. De bouw is stilgelegd 2/2 https://t.co/piNV0DHa4w
Maandag 04 juli 2022 - 15:02
RT @ProRail Helaas is vanmorgen een medewerker gewond geraakt op de bouwplaats Hessenweg Zwolle en naar het ziekenhuis vervoert. Hij werkte aan de verplaatsing van een lantarenpaal in de omgeving van een hoogspanningsleiding van Tennet...1/2
Maandag 04 juli 2022 - 15:01
Wezep luchtalarm check! @VNOGregio
Maandag 04 juli 2022 - 12:00
@henrietvdwal Oei, waren jullie dat? Helemaal doorweekt thuisgekomen?
Zondag 03 juli 2022 - 20:21
@ErnaIst Omdat ik daar geen ruimte voor heb.
Zondag 03 juli 2022 - 20:20
@Anvave Lol, ga de verkeersregels er nog eens op naslaan.
Zondag 03 juli 2022 - 19:53
Of door de crash of door deze gekken was het toch wel een rode vlag geworden. #f1 https://t.co/gwMfWD0vXz
Zondag 03 juli 2022 - 16:20
RT @SamuelMargo Zhou looks stuck between the barrier and the tyre wall #F1 #BritishGP https://t.co/11gANukPnl
Zondag 03 juli 2022 - 16:06