Nieuwsarchief

Felle uitslaande brand verwoest woning in de oude binnenstad van Elburg

Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (nieuwjaarsdag) een woning in het oude centrum van Elburg in de as gelegd. De hulpdiensten kregen omstreeks twee uur 's nachts een melding van een woningbrand in de Beekstraat in de Vesting. Buurtbewoners zouden de brand ontdekt hebben en de bewoners van de woning hebben gewaarschuwd. Er was sprake van flinke rookontwikkeling en het duurde dan ook niet lang voordat de brand fors uitslaand was. Tijdens de eerste bluspogingen van de brandweer sloegen de vlammen metershoog boven de woning uit. De brandweer zette vol in op het behoud van de naastgelegen panden. Dat lukte, maar volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland hebben de diverse omliggende panden wel waterschade.

Vanwege de oude historische panden in de binnenstad van Elburg werd er snel opgeschaald, eerst naar middel- en grote brand, kort daarna werd er opgeschaald naar zeer grote brand en werd er een extra peloton blusvoertuigen (4 stuks) gealarmeerd. Die vier extra tankautospuiten bleken uiteindelijk niet meer nodig te zijn, omdat het sein brand meester gegeven kon worden.

De politie zette een groot deel van de binnenstad af voor het publiek. In de beginfase van de brand waren er enkele honderden mensen op de been in het centrum die bij de brand kwamen kijken. Even later heeft de politie - met medewerking van de Mobiele Eenheid - het centrum gedeeltelijk 'schoongeveegd' (zonder opstootjes / geweld) en afgesloten voor nieuwsgierigen zodat de hulpdiensten ruimte hadden om het bluswerk te verrichten.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend. Een persoon is door ambulancepersoneel behandeld vanwege verwondingen.


Locatie Reageren 10.252x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elburg:

Auto van de weg op de Flevoweg in Elburg
Bedrijfsbus uitgebrand in Elburg, politie houdt rekening met brandstichting
Drie voertuigen betrokken bij ongeval op Elburgerbrug bij Elburg
Het weer in Wezep
Bewolkt 2,3°C
N 7,9km/h
0,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Traumahelikopter 19:26.11] A1 Veldweg 8181LP Heerde 9895 MKA MON
Donderdag 20 januari 2022 - 19:26
@huizingahans @Tijgernest @BINinformatie Nou ja, als de spiegel aan gort gereden is en de bumper daar al een flinke tik heeft gehad, is het wel raken toch? Laten we blij wezen dat het geen halve meter naar links is geweest.
Donderdag 20 januari 2022 - 15:24
[Politie 12:34.19] Incident (GRIP: 1) Eperweg Heerde
Donderdag 20 januari 2022 - 12:34
[Politie 17:53.09] Aanrijding letsel A28 Re 90,5 Hattem
Woensdag 19 januari 2022 - 17:53
@9a0aa893b7b444f Mist kan altijd zeer lokaal zijn. Misschien was het bij jou niet zo erg, maar elders zeker wel.
Woensdag 19 januari 2022 - 12:07
Nieuws: Brandweerauto raakt in zeer dichte mist van de weg onderweg naar reanimatie bij Kamperveen - https://t.co/czBMCh6XgB (foto's) https://t.co/BQtCANUnNH
Woensdag 19 januari 2022 - 11:34
Nieuws: Brandweerauto raakt in zeer dichte mist van de weg onderweg naar reanimatie bij Kamperveen - https://t.co/czBMCh6XgB (foto's) https://t.co/a2NHy8e6nL
Woensdag 19 januari 2022 - 11:25
Ga je zo de weg op? Hou dan rekening met (zeer) dichte mist. Zeker buiten de bebouwde kom is het zicht op sommige stukken minder dan 50 meter en kan het behoorlijk link zijn om te rijden. https://t.co/WWAzivWFkU
Woensdag 19 januari 2022 - 04:34
@mvbergen Wat een geweld daar de laatste dagen. Pff.
Woensdag 19 januari 2022 - 01:56