Nieuwsarchief

Locatie nieuwe brandweerkazerne bekend

De nieuwe brandweerkazerne van Hattemerbroek zal aan de Rondweg in Wezep worden gebouwd. De locatie is na enkele jaren bekend gemaakt. Al in 2006 is het besluit genomen om een nieuwe locatie te gaan zoeken voor de kazerne, omdat de aanrijtijden in het verzorgingsgebied van brandweer Hattemerbroek niet overal haalbaar is.

Op de onofficiƫle website van brandweer Hattemerbroek staat dat de nieuwe locatie tussen de autosloop en De Sprint komt te liggen. Op het toekomstige terrein staat op dit moment nog een gebouw van De Sprint die gesloopt zal moeten worden.

Desondanks zijn er nog wel enkele vraagtekens bij het besluit. Zo is onbekend of de opkomsttijden van de brandweervrijwilligers zullen verbeteren, omdat veel van hen in Hattemerbroek wonen. Daarnaast is onbekend wanneer de bouw van start gaat; iets wat van de snelheid van de gemeente afhangt. Of de naam van 'Brandweer Hattemerbroek' nog gaat worden verandert naar 'Brandweer Wezep' is ook de vraag.

De huidige kazerne van brandweer Hattemerbroek ligt aan de Middeldijk te Hattemerbroek. Vanuit Hattemerbroek zijn de aanrijtijden soms te lang. Zo loopt het verzorgingsgebied van Hattemerbroek bijvoorbeeld ook tot aan afslag 't Harde van de A28. Maar ook binnen de bebouwde kom kunnen door drukte vertragingen oplopen.Lees ook:
Foto / illustratie 'Brandweerkazerne naar Rondweg in Wezep' (Veluweland)
Locatie Reageren 4.409x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Brandweer:

Automobilist raakt te water met auto op N50 bij Zalk: auto na avondspits met telescoopkraan uit sloot getakeld
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Grote brand op het dak van bedrijfspand Moerasstraat Elburg
Het weer in Wezep
Bewolkt 11,8°C
ZW 17,6km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier