Nieuwsarchief

Stroomstoring in Wezep, Hattemerbroek, 't Loo en Hattem

Kortsluiting in een transformatorhuisje in Wezep heeft er voor gezorgd dat er in Wezep, Hattemerbroek, 't Loo en een deel van Hattem geen stroom en water meer was. Buurtbewoners van de Oude Wapenveldseweg hoorde omstreeks kwart over vijf een harde knal. Even later kwam er rook uit het transformatorhuisje. Door de klap waren de deuren van het trafohuisje open geknald en kon de brandweer dus zien dat er geen brand was. Er bleek een zekering kapot geklapt te zijn.

Vrijwel direct werd duidelijk dat er sprake was van een stroomstoring van grote omvang. Enkele duizenden huishoudens zaten zonder stroom. Ook de watervoorziening was uitgevallen, omdat de pompen van Vitens aangesloten zitten op het stroomnet.

Tot grote problemen heeft de stroomstoring niet geleid, maar de brandweer moest wel in actie komen voor Mappa Mondo, een zorginstelling aan de Stationsweg. Er liggen daar kinderen aan de zuurstof en door de stroomuitval was dat stil komen te liggen. Met behulp van een noodaggregaat is er weer stroom geregeld tot het einde van de avond. Voor zover bekend zijn er geen problemen ontstaan.

De stroom was rond kwart over zes in grote delen van de dorpen weer terug. Alleen enkele straten rondom het transformatorhuisje zitten nog zonder stroom. Volgens Liander duurt dat tot 22.00u zaterdagavond. De druk op de waterleiding was rond kwart over zeven weer hersteld, toen de pompen van Vitens weer van stroom konden worden voorzien.


3 reacties 9.924x

Reacties (3)

RichardZaterdag 07 juni 2014 – 18:28
Weet iemand of er een relatie is met de druk van het water?
Wij hebben geen druk meer in de Helens Wezen.

RobZaterdag 07 juni 2014 – 18:30
In Wezep-West is er om 18.30 uur nog geen water.

Joop van ommen Zaterdag 07 juni 2014 – 19:17
Hoe is het mogelijk dat stroom en water op e 1 punt aan gestuurd wordt.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto 'met pech' vliegt in brand op parkeerplaats tankstation 't Loo A28 bij Wezep
Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 11,3°C
N 9,7km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier