Nieuwsarchief

Elektrische fiets in brand op carpoolplaats Beukenallee Zwolle

De brandweer van Wezep werd donderdagavond rond tien over tien gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Beukenallee in Zwolle. Volgens de melding zou er brand woeden in een hokje of schuurtje. Opmerkelijk detail was dat in plaats van de Zwolse brandweer de brandweer uit Wezep gealarmeerd werd. Vermoedelijk was er sprake van een fout op de meldkamer. De brandweer van Zwolle had ondertussen ook lucht gekregen van de melding en er is vermoedelijk via de meldkamer contact geweest. Uiteindelijk zijn zij met spoed ter plaatse gekomen en kon brandweer Wezep retour.

Ter plaatse bleek dat een elektrische fiets vlam had gevat. Hoe de brand ontstaan is, is niet bekend. De accu van de elektrische fiets heeft ook vlam gevat. Nadat de brandweer de vlammen had gedoofd is de fiets in een naastgelegen sloot gelegd, omdat gebluste accu's spontaan kunnen ontbranden. De fiets zal waarschijnlijk op een later tijdstip opgehaald worden.
Locatie 1 reactie 1.015x


Reactie (1)

Willem BonestrooZaterdag 09 januari 2021 – 11:08
Het spontaan kunnen branden van lithium batterijen van elektrische fietsen, elektrische auto's, mobieltjes, tablets, laptops is een bekend gegeven en is bij veel mensen nog steeds een onbekend risico. Denk hierbij ook aan de branden bij Stella fietsfabriek in Nunspeet, in Elburger binnenstad is paar jaar geleden ook een e-bike spontaan gaan branden en er zijn voorbeelden bekend van elektrische auto's die in showroom spontaan zijn gaan branden.
Daarom is/wordt het mijn inziens steeds belangrijker om na te denken, waar we deze batterijen laten en of er goede blusmiddelen in de buurt aanwezig zijn.


100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Een vergelijking tussen de oude oranje en nieuwe witte wegverlichting op de A50 en A28
Explosie bij bedrijfspand in Zwolle: politie en EOD doen onderzoek
Automobilist rijdt tegen glazen pui Maagjesbolwerk Zwolle
Het weer in Wezep
Zonnig 8,1°C
N 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 02:50.03] Aanrijding Letsel Dominee Otto Veeninglaan Oldebroek
Vrijdag 26 februari 2021 - 02:49
RT @RWSzakelijk Fotojournalist Stefan Verkerk bracht in beeld wat het effect is van de nieuwe duurzame led-verlichting op de snelweg. "Het resultaat is verbluffend" In @De_Stentor @Stefanuzz #RWSinnoveert #duurzaamheid https://t.co/K6vOyRGYiM
Donderdag 25 februari 2021 - 17:09
POLICE24 @depolitieheli vliegt al enige tijd tussen Nunspeet en Harderwijk. Reden voor mij onbekend. Mocht iemand iets gezien hebben, tips zijn welkom! https://t.co/WVVMMRmYpl
Donderdag 25 februari 2021 - 11:17
[Brandweer 09:14.21] P 2 BON-16 OMS brandmelding Gouden Hart Het Wezep Parc de Zwijger Wezep 066741
Donderdag 25 februari 2021 - 09:14
@MartijnFSnl @RWSverkeersinfo @Rijkswaterstaat @BAMInfra_nl Overigens werd er in het persbericht van @Rijkswaterstaat gemeld dat de verlichting gedimd wordt / kan worden. Tot op heden heb ik dat nog niet gezien. Tenzij ze nu niet op vol vermogen staan. Maar het lijkt nu (ook ’s nachts) of alles op volle kracht brandt.
Donderdag 25 februari 2021 - 00:19
@BenWeide Dank je voor de informatie!
Woensdag 24 februari 2021 - 23:33
Een ongeval op de A28 tussen Nunspeet en ‘t Harde, de file als gevolg van dit ongeval groeit snel. Wat er precies gebeurd is, is mij (nog) niet bekend. https://t.co/AFZDbmWgxw
Woensdag 24 februari 2021 - 14:59
Nieuws: File door ongeval op de A50 bij Vaassen - https://t.co/0pZ2B8842j (foto's) https://t.co/4WzVbXEkRO
Dinsdag 23 februari 2021 - 21:28
Vertraging op de A50 tussen Vaassen en Apeldoorn Noord. Een auto is daar over de kop geslagen. De bestuurder werd door ambulancepersoneel behandeld. De rechterrijstrook is/was dicht. File vanaf Epe richting Apeldoorn. https://t.co/krowfMIrKt
Dinsdag 23 februari 2021 - 13:59
Nieuws: Auto tegen boom op de Nieuwe Zuidweg bij Heerde - https://t.co/pOIegjjtun (foto's) https://t.co/VkL3thEFKT
Dinsdag 23 februari 2021 - 01:31