Nieuwsarchief

Zware beknelling bij ernstig ongeval A50 Epe: bestuurder met zeer hoge snelheid van de weg, lachgascilinder in de auto

Een heftige hulpverleningsactie maandagavond op de A50 bij Epe. Een bestuurder van een Mercedes was daar met zeer hoge snelheid van de weg geraakt en met volle snelheid tegen een rij bomen gebotst tussen de af- en toerit bij Epe. Ooggetuigen zouden hebben gezien dat de bestuurder met zeer hoge snelheid over de A50 reed. Even verderop troffen dezelfde ooggetuigen de auto tussen de bomen bij de afslag. De auto lijkt op basis van de sporen in een streep rechtdoor te zijn gegaan op de afslag en is daarbij met hoge snelheid gelanceerd door een greppel om vervolgens meters verderop tegen de bomen te botsen.

De bestuurder zat zwaar bekneld in zijn voertuig. De brandweerkorpsen van Vaassen en Apeldoorn zijn ruim een uur volop bezig geweest om de man te kunnen bevrijden. Ondertussen was ook het Mobiel Medisch Team (MMT) met de traumahelikopter vanaf vliegbasis Volkel onderweg. De arts en verpleegkundige van het MMT hebben het ambulancepersoneel en brandweer geassisteerd bij de bevrijding van de man uit het voertuig. Met onder andere hydraulisch redgereedschap en spanbanden met ratels om bomen werd geprobeerd ruimte te maken voor het slachtoffer. Pas nadat het MMT een amputatie heeft uitgevoerd kon de man worden bevrijdt uit het voertuig. Het slachtoffer is per ambulance en onder begeleiding van de arts van het MMT naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Het is nog niet bekend (gemaakt) welk ander letsel de bestuurder onder andere had. Voor het leven van de man werd nog gevreesd.

Tijdens de hulpverlening ontdekten de hulpdiensten onder andere een lachgascilinder in de auto bij de bijrijdersstoel. De politie heeft het ongeval in onderzoek. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft sporenonderzoek gedaan. Of de bestuurder onder invloed heeft gereden van verdovende middelen wordt nog onderzocht. De identiteit van de man is nog niet bekend (gemaakt).

Taxichauffeur beboet
De afrit van de A50 bij Epe was afgesloten vanwege het ongeval, de hulpverlening, het onderzoek en de berging van het voertuig. Een taxichauffeur reed ondanks de duidelijk aangegeven wegafzetting toch het 'werkvak' in. Hij kreeg een stopteken van de weginspecteur van Rijkswaterstaat, waarna agenten de man voorzien hebben van een proces verbaal. De taxichauffeur wilde richting de N309 richting 't Harde maar probeerde ondanks de afgesloten afslag toch de kortste route te nemen. Nadat de gegevens van de taxichauffeur genoteerd waren, moest hij alsnog via de snelweg zijn weg vervolgen.

Bergingsbedrijf Wolves kwam ter plaatse om de zwaarbeschadigde auto te bergen. Pas ver na middernacht kon de afrit van de A50 bij Epe weer vrijgegeven worden.


Locatie Reageren 5.647x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Politie onderzoekt aantreffen overleden persoon in woning Epe: natuurlijk overlijden
Bestuurder snorscooter gewond bij vermoedelijk eenzijdig ongeval Heerderweg Epe
Dode in woning aangetroffen in Epe, buurtbewoners vermoeden geweldsincident
Het weer in Wezep
Regen 5,8°C
N 3,2km/h
0,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier