Nieuwsarchief

30-jarige man uit Hattemerbroek vast na wilde achtervolging; wapens, harddrugs en wietplantage aangetroffen

De politie heeft zondagmiddag een grote zoekactie op touw gezet nadat een bestuurder van een auto op de vlucht sloeg na een achtervolging die eindigde in Kampen. Wat de aanleiding was voor de achtervolging is nog niet bekend. Wel is bekend dat de achtervolging via de N50 bij Kampen verliep. Vlak voor afrit Kampen werd een auto vol in de achterkant geraakt door de auto die achtervolgd werd. Deze auto is door de klap tegen de vangrail gebotst. Daarbij raakte niemand gewond. De bestuurder die op de vlucht was voor de politie wist verder te rijden en is via afrit Kampen Zuid de woonwijk ingereden bij het station van Kampen Zuid. Daar heeft de bestuurder de auto achtergelaten in de Anna Nabermanlaan, waarna de politie een grote zoekactie op touw zette.

De politiehelikopter heeft lange tijd boven Kampen gevlogen. Op de grond hebben veel politievoertuigen locaties ingenomen. Naast opvallende voertuigen reden er ook onopvallende eenheden rond. Omstreeks tien voor zes ging via Burgernet het bericht eruit dat de verdachte aangehouden was.Update persbericht politie:

Een controle van een 30-jarige automobilist in Hattemerbroek is gistermiddag flink geëscaleerd. De man ging er vandoor, ramde de politieauto, reed door twee hekken, veroorzaakte een aanrijding en stapte over in een andere auto om zo te ontkomen. Via Burgernet werd gevraagd uit te kijken naar de man en gelukkig deden veel burgers dat: de man werd aangehouden.

Dat de man niet zat te wachten op een controle werd direct duidelijk. Toen een agent hem rond 16.00 uur bij een parkeerplaats wilde controleren deed hij direct zijn auto op slot, zette zijn auto in de achteruit en gaf gas. Als de agent niet aan de kant was gesprongen, was hij geraakt. De man ramde vervolgens meerdere keren de politieauto, ook toen de agent er weer in was gaan zitten. Dwars door twee hekwerken probeerde de man vervolgens weg te komen. Inmiddels waren meerdere politieauto’s opgeroepen, werd er met de helikopter mee gezocht en werd via Burgernet een oproep gedaan met daarin het signalement van de verdachte.

De oproep via Burgernet werd door veel mensen gezien en de politie ontving diverse telefoontjes met de locatie van de verdachte. Inmiddels was het voor de agenten duidelijk dat de man een aanrijding op de N50 had gehad en Kampen in was gereden. Op de Anna Nabermanlaan werd zijn beschadigde auto teruggevonden, die werd afgesleept.

Mede dankzij de telefoontjes van burgers was bekend dat de man in een andere auto was gestapt. Agenten zetten de zoektocht naar de man voort in de richting van Dronten. Op de N307 werd de auto gestopt en de verdachte – die tussen de bestuurdersstoel en de achterbank onder een jas verstopt zat – aangehouden.

Uit het onderzoek na de aanhouding werd duidelijk waarom de man niet op de politie zat te wachten. In zijn auto, die hij in Kampen had achtergelaten, vonden agenten harddrugs en pepperspray. In zijn woning in Hattemerbroek bleek een hennepkwekerij te zitten en lagen verboden wapens.


Locatie Reageren 1.568x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Caravan van de weg geblazen op de N50 bij de Eilandbrug bij Kampen
Italiaanse vrachtwagenchauffeur gewond door kantelen combinatie op de N50 bij Kampen
Man (26) gewond bij steekpartij Oudestraat Kampen
Het weer in Wezep
Zonnig 17,1°C
ZZO 17,6km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@Flitsmeister @radio10nl Goedemorgen! De Afsluitdijk (A7) is dicht maar bij de verkeersinformatie op de radio wordt al meerdere keren file gemeld OP de Afsluitdijk. Dat moet haast wel een fout zijn. https://t.co/JqsM1xcUZ7
Zondag 05 april 2020 - 10:37
Video update: Twee gewonden bij woningbrand Tufsteenstraat 't Harde - https://t.co/Sj1r5WkKh7 https://t.co/158rYLMYK0
Zaterdag 04 april 2020 - 23:03
Video update: Gewonde bij steekpartij Roggeweg Heerde - https://t.co/FiyKR9LSYS https://t.co/N8YM03MB5e
Zaterdag 04 april 2020 - 22:55
Dank, fijn om te horen! Ik doe mijn best. ???? https://t.co/ZsVKNSYINb
Zaterdag 04 april 2020 - 22:48
Nieuws: Gewonde bij steekpartij Roggeweg Heerde - https://t.co/FiyKR9LSYS (foto's, video volgt) https://t.co/Rbf95eIM7E
Zaterdag 04 april 2020 - 22:29
Steekpartij bij een woning aan de Roggeweg in Heerde. Slachtoffer met spoed per ambulance naar het ziekenhuis. Straat is afgezet door de politie. https://t.co/wbgj6n8qqJ
Zaterdag 04 april 2020 - 20:27
[Politie 20:09.06] Steekpartij Roggeweg Heerde
Zaterdag 04 april 2020 - 20:09
Nieuws: Twee gewonden bij woningbrand Tufsteenstraat 't Harde - https://t.co/Sj1r5WkKh7 (foto's, video volgt) https://t.co/L0EpKRLkW0
Zaterdag 04 april 2020 - 19:46
Mocht iemand weten waar de politie met z’n allen druk is bij ons in de regio, tips zijn welkom. Net weer wat sirenes op ’t Harde (niet vanwege de brand) en bij de brand zelf duurde het eventjes voordat de politie (van elders) er was. Ergens is men dus druk.
Zaterdag 04 april 2020 - 18:30
RT @VNOGregio #’t-Harde #Tufsteenstraat De brand is onder controle. Sein brand meester is gegeven. Er is een stuk uit het dak gezaagd om de brand te kunnen bestrijden. Twee bewoners zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht ivm inhaleren rook.
Zaterdag 04 april 2020 - 17:52