Nieuwsarchief

30-jarige man uit Hattemerbroek vast na wilde achtervolging; wapens, harddrugs en wietplantage aangetroffen

De politie heeft zondagmiddag een grote zoekactie op touw gezet nadat een bestuurder van een auto op de vlucht sloeg na een achtervolging die eindigde in Kampen. Wat de aanleiding was voor de achtervolging is nog niet bekend. Wel is bekend dat de achtervolging via de N50 bij Kampen verliep. Vlak voor afrit Kampen werd een auto vol in de achterkant geraakt door de auto die achtervolgd werd. Deze auto is door de klap tegen de vangrail gebotst. Daarbij raakte niemand gewond. De bestuurder die op de vlucht was voor de politie wist verder te rijden en is via afrit Kampen Zuid de woonwijk ingereden bij het station van Kampen Zuid. Daar heeft de bestuurder de auto achtergelaten in de Anna Nabermanlaan, waarna de politie een grote zoekactie op touw zette.

De politiehelikopter heeft lange tijd boven Kampen gevlogen. Op de grond hebben veel politievoertuigen locaties ingenomen. Naast opvallende voertuigen reden er ook onopvallende eenheden rond. Omstreeks tien voor zes ging via Burgernet het bericht eruit dat de verdachte aangehouden was.Update persbericht politie:

Een controle van een 30-jarige automobilist in Hattemerbroek is gistermiddag flink geëscaleerd. De man ging er vandoor, ramde de politieauto, reed door twee hekken, veroorzaakte een aanrijding en stapte over in een andere auto om zo te ontkomen. Via Burgernet werd gevraagd uit te kijken naar de man en gelukkig deden veel burgers dat: de man werd aangehouden.

Dat de man niet zat te wachten op een controle werd direct duidelijk. Toen een agent hem rond 16.00 uur bij een parkeerplaats wilde controleren deed hij direct zijn auto op slot, zette zijn auto in de achteruit en gaf gas. Als de agent niet aan de kant was gesprongen, was hij geraakt. De man ramde vervolgens meerdere keren de politieauto, ook toen de agent er weer in was gaan zitten. Dwars door twee hekwerken probeerde de man vervolgens weg te komen. Inmiddels waren meerdere politieauto’s opgeroepen, werd er met de helikopter mee gezocht en werd via Burgernet een oproep gedaan met daarin het signalement van de verdachte.

De oproep via Burgernet werd door veel mensen gezien en de politie ontving diverse telefoontjes met de locatie van de verdachte. Inmiddels was het voor de agenten duidelijk dat de man een aanrijding op de N50 had gehad en Kampen in was gereden. Op de Anna Nabermanlaan werd zijn beschadigde auto teruggevonden, die werd afgesleept.

Mede dankzij de telefoontjes van burgers was bekend dat de man in een andere auto was gestapt. Agenten zetten de zoektocht naar de man voort in de richting van Dronten. Op de N307 werd de auto gestopt en de verdachte – die tussen de bestuurdersstoel en de achterbank onder een jas verstopt zat – aangehouden.

Uit het onderzoek na de aanhouding werd duidelijk waarom de man niet op de politie zat te wachten. In zijn auto, die hij in Kampen had achtergelaten, vonden agenten harddrugs en pepperspray. In zijn woning in Hattemerbroek bleek een hennepkwekerij te zitten en lagen verboden wapens.


Locatie Reageren 1.594x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Caravan van de weg geblazen op de N50 bij de Eilandbrug bij Kampen
Italiaanse vrachtwagenchauffeur gewond door kantelen combinatie op de N50 bij Kampen
Man (26) gewond bij steekpartij Oudestraat Kampen
Het weer in Wezep
Zonnig 13,8°C
NO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
[Brandweer 10:32.00] P 2 BON-01 Ass. Ambu. (afhijsen) Harm Aartsweg 't Loo Oldebroek 066951 066742
Vrijdag 10 april 2020 - 10:31
Nieuws: Dronken bestuurder verzet zich hevig bij aanhouding na veroorzaken ongeval in Zwolle - https://t.co/TrWYz2HGNO (foto's & video) https://t.co/cz2m6T1KJx
Vrijdag 10 april 2020 - 02:14
@EerstGeert @112_doetinchem Ohja. Vergeet niet: rechters geven soms strafvermindering als de privacy van een verdachte ernstig is aangetast. We zouden toch niet willen dat zo’n dronkenlap die potentieel doden had kunnen veroorzaken een lagere straf zou krijgen door wat beelden?
Vrijdag 10 april 2020 - 00:56
@EerstGeert @112_doetinchem Tja, ik gun het hem van harte dat zijn bedrijfsreclame vol in beeld komt, maar inderdaad, journalistiek / ethisch gezien zijn dat niet de normen. Aangezien ik een montage moet maken mét blur is dat denk ik ook hoe ik ‘m zelf op mijn website publiceer.
Vrijdag 10 april 2020 - 00:39
@Mesfeken Nee werkzaamheden daar. Een tunneldeel dicht. https://t.co/0bwP9mBTlH
Vrijdag 10 april 2020 - 00:07
Een bezopen bestuurder die met zijn bedrijfsbus eerst op de Ceintuurbaan in de tunnel onder ‘t spoor door een ambu bijna frontaal raakt en later thv Isala een forse kopstaart aanrijding veroorzaakt ging vol in verzet bij zijn aanhouding. Agenten kregen klappen en trappen. #zwolle https://t.co/LIgltWHzCd
Donderdag 09 april 2020 - 23:32
@tiesvdheide Grappig hè dat het eigenlijk niet eens direct opvalt dat ze er niet zijn, totdat je er eentje ziet? ????
Donderdag 09 april 2020 - 22:42
@biansje @HEMA Ik kick hier niet op, maar ik wil wel een discussie teweeg brengen waarbij hopelijk veranderingen plaatsvinden. Ik kan een filiaalmanager wel aanspreken, maar die gaat landelijk beleid echt niet zo ineens anders krijgen. Het probleem speelt in veel meer filialen kennelijk.
Donderdag 09 april 2020 - 21:13
@biansje @HEMA Daarom had ik dat ook direct in de eerste tweet er neergezet. Lokaal personeel kan niks veranderen aan landelijk beleid. En de medewerkers vanmiddag in de winkel waren zeker behulpzaam.
Donderdag 09 april 2020 - 21:12
@biansje @HEMA Dus er is een optie om de reguliere kassa ook open te doen? Zou qua service een hele verbetering zijn. ???? En nogmaals, geen aanval op het personeel van het filiaal, die waren hard aan het werk. Ik vind het landelijke beleid gewoon raar ten opzichte van alle andere winkels.
Donderdag 09 april 2020 - 21:08