Door te doneren, steun je mijn werk en kan ik blijven investeren in goede foto's en video's
Jouw donatie wordt gebruikt om camera-apparatuur te vernieuwen welke ik dag en nacht gebruik bij het fotograferen van het 112 nieuws in de regio. Enkele lenzen hebben bijna het einde levensduur bereikt en zijn hard aan vervanging toe.

Elke donatie, groot of klein, is van harte welkom!

Lees waarom ik donaties nodig heb

Lees waarom anderen gedoneerd hebben

Waarom donaties ook voor
mijn werk belangrijk zijn
Hoe het begon

Rond 2009 ben ik begonnen met het volgen van de hulpdiensten op de Noord-Veluwe, rond Kampen en Zwolle. In eerste instantie publiceerde ik de foto's enkel op mijn eigen website. Rond 2012 ben ik ook foto's en video's gaan leveren aan lokale, regionale en landelijke media. Inmiddels is dit een belangrijk deel van mijn inkomen geworden. Foto's en video's lever ik aan de media: als iets gepubliceerd wordt, kan ik het aan het einde van de maand factureren.

Inkomsten uit fotografie

Een deel van de inkomsten wordt uiteraard ook gebruikt om mijn camera-apparatuur up-to-date te houden. Voor mijn werk is professionele camera-apparatuur onmisbaar. Ik werk dag en nacht en in weer en wind met deze apparatuur. Ik moet er op kunnen vertrouwen en er blindelings mee kunnen werken. Ook om de kwaliteit van het aan de media geleverde beeldmateriaal op peil te houden. En uiteraard om jou als bezoeker op mijn website van goede foto- en videoreportages te kunnen voorzien.

Door diverse redenen zijn de inkomsten uit incidenten de afgelopen maanden afgenomen. Bij sommige afnemers wordt de focus meer gelegd op verhalen in plaats van 'snel nieuws'. Ook wordt er bezuinigd of de advertentie-inkomsten zijn afgenomen door de coronacrisis. Resultaat is dat met name kleinere incidenten, de dagelijkse ongevallen en kleine branden, niet snel meer afgenomen worden. Zakelijk gezien is het voor mij minder interessant geworden om op deze incidenten te gaan rijden, terwijl voor mijn website het lokale kleine nieuws juist van belang is.

Waarom een donatiepagina?

Met de hoge bezoekersaantallen die mijn website dagelijks trekt zoek ik dus naar een alternatieve manier om extra inkomsten te genereren. Een optie zou zijn om nog meer advertenties op mijn website te plaatsen, maar niet alleen vind ik veel reclamebanners ontzettend storend, het verminderd ook mijn onafhankelijkheid als fotojournalist.

Daarom heb ik een donatiepagina opgezet zodat ik vaste bezoekers kan vragen of ze vrijwillig een donatie willen doen. Ik merk op straat dat er erg veel mensen zijn die al meerdere jaren dagelijks op mijn website kijken. Het idee van doneren heb ik aan meerdere personen voorgelegd en allen waren ze positief.

Waar worden donaties voor gebruikt?

De inkomsten die ik uit donaties hoop te halen zullen in een apart potje op mijn zakelijke rekening worden gezet. Het geld uit dit potje wil ik dit jaar gaan gebruiken voor het vervangen van camera-apparatuur. Een aantal lenzen dat ik heb is dermate veel gebruikt, dat ze bijna het einde levensduur bereikt hebben.

Met name mijn Canon EF 70-200mm f/2.8 telezoom lens van 10 jaar oud en Canon EF 24-70mm f/2.8 standaard zoomlens van 6 jaar oud zijn aan vervanging toe. Beide lenzen zijn absolute werkpaarden, worden dagelijks gebruikt en zijn dus ook het meest aan 'slijtage' onderhevig.

Hieronder zie je mijn twee meest gebruikte lenzen:

1
2
1 Lens links De Canon EF 70-200mm f/2.8 van 10 jaar oud
2 Lens rechts De Canon EF 24-70mm f/2.8 van ruim 6 jaar oud

Wil je meer weten over hoe mijn website ontstaan is? Lees dan de 'over mij' pagina.

Doneer ook, klik hier

Stand van zaken: donaties

Hier vind je de huidige stand van zaken rondom de donaties en de aangeschafte apparatuur. Zodra er updates zijn, vind je deze hier!

Update 13 juli 2020 – Inmiddels zijn er 30 donaties binnengekomen. Elke donatie is van harte welkom, hiermee steun je mijn werk enorm.

Update donderdag 28 mei 2020 – De donatiepagina staat online.

Waarom anderen
gedoneerd hebben
Iedereen die een donatie heeft gedaan krijgt van mij de vraag waarom ze gedoneerd hebben. Van de mensen die een donatie hebben gedaan en een berichtje hebben achtergelaten, kun je hieronder de motivaties lezen:

Naam Ep
Woonplaats Heerde
Bedrag gedoneerd € 5,00
Datum Vrijdag 03 juli 2020
Omdat je snel de berichten uit de hele omgeving snel op de site heb staan, met film en foto's.
Naam Anonieme donateur
Woonplaats Oldebroek
Bedrag gedoneerd € 10,00
Datum Woensdag 17 juni 2020
Goede en integere berichtgeving met gebruik van hoge kwaliteit foto's. Heel erg bedankt! Hopelijk ga je hier nog lang mee door.
Naam Anonieme donateur
Bedrag gedoneerd € 10,00
Datum Dinsdag 16 juni 2020
Snelle en correcte berichtgeving en goede foto’s
Naam Anonieme donateur
Woonplaats Oldebroek
Bedrag gedoneerd € 10,00
Datum Zaterdag 06 juni 2020
Mooi om op de hoogte te zijn van het nieuws in de omgeving!
De foto's zijn op een geweldig niveau, hartelijk dank! Ik hoop dat je nog lang doorgaat.
Naam Anonieme donateur
Bedrag gedoneerd € 10,00
Datum Zaterdag 06 juni 2020
Ik kijk meerdere malen per dag even op je site. Prachtige foto’s. Zakelijke (feitelijke) teksten en altijd met respect voor de slachtoffers. Veel succes verder!
Naam Oldebroek.net
Woonplaats Wezep
Bedrag gedoneerd € 50,00
Datum Vrijdag 05 juni 2020
Beste Stefan,
Met deze gift willen wij van Oldebroek.net je van harte steunen.
Je maakt mooie foto's, fijn dat we met jouw goedvinden hiervan gebruik mogen maken op onze website!
Dat je hiervoor goede apparatuur nodig hebt, weten wij als geen ander.
We wensen je veel succes!
Namens Oldebroek.net
Naam Brigit
Woonplaats Wezep
Bedrag gedoneerd € 10,00
Datum Vrijdag 05 juni 2020
Stefan is al jaren mijn life-line met Wezep als ik op vakantie ben. Maar ook thuis kijk ik vrijwel dagelijks op de website. Hoop dat ik er nog lang van kan genieten!
Naam Hans
Woonplaats Elburg
Bedrag gedoneerd € 25,00
Datum Dinsdag 02 juni 2020
Ik vind het boeiend om je fotoseries te volgen en kijk regelmatig op je site. Daar hoort goede apparatuur bij en ik vind een steuntje in de rug passend. Succes!
Naam G.j
Bedrag gedoneerd € 10,00
Datum Dinsdag 02 juni 2020
Voor je snelle info en om de plaatselijke ondernemer te steunen.
Naam Willem Boeve
Bedrag gedoneerd € 10,00
Datum Zondag 31 mei 2020
Je maakt altijd mooie reportages en foto's. Zo blijven we op de hoogte van wat er gebeurd in de regio. Dat is wel een kleine donatie waard.
Naam Anonieme donateur
Bedrag gedoneerd € 10,00
Datum Donderdag 28 mei 2020
Ik ben al jarenlang een dagelijkse bezoeker van je website, en ik kom je regelmatig tegen bij incidenten. Je bent een goede fotograaf en levert uitstekend en hoogkwalitatief beeldmateriaal. Om je een steuntje in de rug te geven, heb ik gedoneerd, want helemaal met deze coronacrisis moeten we een beetje meer om elkaar geven. Ga zo door!
Doneer ook, klik hier