Nieuwsarchief

Vrouw (34) en kind overleden bij tragisch ongeval N50 Kampen, ander kind gewond

Bij een ernstig verkeersongeval op de N50 bij Kampen is dinsdagmiddag een 34-jarige automobiliste uit Kampen om het leven gekomen. De auto die ze bestuurde kwam door nog onbekende oorzaak in de slip en vervolgens op de verkeerde weghelft terecht, waar de automobiliste geschept werd door een tegemoetkomende vrachtwagen. De vrouw overleed ter plaatse als gevolg van het ongeval. Twee kinderen die in de auto zaten raakten (zwaar)gewond en zijn per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht (zie update hieronder). De arts van het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter is met een van de twee ambulances meegegaan naar het ziekenhuis in Zwolle.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan naar de oorzaak. Daarbij werden ook foto's gemaakt met een drone. Uit de sporen is op te maken dat de bestuurster vermoedelijk in een slip terecht is gekomen. De auto is met de rechterachterzijde tegen de voorkant van de tegemoetkomende vrachtwagen geklapt. De vrachtwagenchauffeur heeft gezien de remsporen nog geprobeerd te remmen, maar kon de klap niet voorkomen. De remsporen op het wegdek laten zien dat de vrachtwagenchauffeur op zijn eigen weghelft is gebleven ten tijde van het ongeval. Na de klap is de auto naast de weg tot stilstand gekomen. De brandweer kwam ter plaatse en heeft het ambulancepersoneel ondersteund. Er werd opgeschaald naar middel hulpverlening.

Rijkswaterstaat sloot de N50 af vanaf afslag Ens tot aan knooppunt Hattemerbroek. Dit had flinke gevolgen voor het verkeer in de avondspits. Op diverse alternatieve routes liep het verkeer flink vast. Onder andere op de wegen rond Stadshagen, bij de afslag van de A28 bij Wezep, op de Europa-allee in Kampen, op de Flevoweg bij Elburg en op de Frieseweg bij Kampen liep het verkeer forse vertraging op. De auto werd geborgen door bergingsbedrijf Wolves, de vrachtwagen werd voor verder onderzoek meegenomen door bergingsbedrijf Stouwdam. Tegen kwart voor zes kon de weg in beide richtingen weer vrijgegeven worden.

Update donderdag 10.00u: De politie heeft via een bericht op Twitter officieel bevestigd dat ook een van de twee in de auto aanwezige kinderen is overleden aan de verwondingen van het ongeval. Diverse bronnen wisten sinds woensdagmiddag te melden dat het 8-jarige meisje in het ziekenhuis is overleden, nadat ze na het ongeval al in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Het 6-jarige jongetje dat eveneens gewond raakte, zou er inmiddels beter aan toe zijn volgens meerdere bronnen die afzonderlijk van elkaar berichten stuurden.


Locatie Reageren 14.292x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,0°C
ZO 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier