Nieuwsarchief

President Obama bezoekt Amsterdam

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandagmiddag een bezoek gebracht aan Amsterdam. Nadat hij op Schiphol geland was, kwam hij per helikopter naar het museumplein. Dat was behoorlijk indrukwekkend. In eerste instantie kwamen er vier Blackhawk helikopters van het Amerikaanse leger die enkele delegatieleden, pers en Secret Service kwamen afzetten. Toen die vier helikopters weer vertrokken, zette de twee presidentiele helikopters de landing in. In een van de twee helikopters (wat later bleek: de laatste) zat president Obama. Hij is met zijn zwaar gepantserde voertuig ('The Beast') naar het Rijksmuseum gegaan, alwaar hij naar schilderijen ging kijken en wat toespraken hield samen met premier Rutte.

Het bezoek aan Amsterdam was in ieder geval bijzonder indrukwekkend te noemen: de hoeveelheid politie die op de been was, bleek enorm. Over het algemeen vielen de veiligheidsmaatregelen bijzonder mee, persoonlijk had ik het van te voren veel zwaarder ingeschat. Toen de helikopters landden, werd een sporttas van een persoon doorzocht. Even dacht ik dat lot ook te moeten ondergaan, omdat ik mijn fototas voor mij op de grond had gezet. Gelukkig bleef de agent voor mij koel en liet mij mijn plaatjes schieten. Door de vele hekken die geplaatst waren en het feit dat Obama geen tijd nam om even om zich heen te kijken, bleek het plaatje waar Obama zelf op staat niet heel bijzonder.

Toen Obama weer vertrok met zijn helikopter ('Marine One') richting Schiphol, was het nog even wachten op wat andere bijzondere voertuigen. Zo vertrokken minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) en premier Rutte met twee voertuigen die voorzien waren van speciale NSS-kentekens (respectievelijk NL-002 en NL-001). Even later vertrok ook de motorcade van Obama, met de limousines van de president. Obama zat er zelf niet in, waardoor de mogelijkheid om een foto van dichtbij te maken er gelukkig wel was.
Reageren 4.410x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Amsterdam:

Maria Mena te gast bij Q-music
Startsein OV-SAAL in Amsterdam
LVP Amsterdam CS - 11 juni 2011
Het weer in Wezep
Zonnig 8,3°C
N 11,2km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier