Nieuwsarchief

Alleen jammer van die slagboom...

Woensdagavond stond ik even te kijken naar de werkzaamheden op de A28 bij knooppunt Hattemerbroek. We stonden op het viaduct van de Oostersedijk, te kijken hoe het asfalt vernieuwd werd met imposante machines. Het verkeer ondervind bijna elke avond wel wat hinder van de werkzaamheden, omdat het verkeer vaak over de vluchtstrook moet rijden. De file van deze avond was zo'n 4 kilometer lang en begon bij afslag Wezep tot ongeveer knooppunt Hattemerbroek. Het was te merken dat er veel automobilisten waren die omreden via het 'onderliggende wegennet'.

Plots hoorden we uit het niets gigantische piepende banden. Er ging een auto vol in de remmen. In eerste instantie scanden we de snelweg af, want daar verwacht je in eerste instantie het verkeer. Maar we zagen niets. Toen vielen de koplampen van een auto op, die bij de slagboom stond op de serviceweg naast de Oostersedijk. Dat behoeft enige uitleg: naast de Oostersedijk zijn aan beide zijde van de snelweg servicewegen aangelegd. Dit zijn speciale op- en afritten voor de hulpdiensten, zodat deze in geval van calamiteit snel de snelweg op kunnen.

De automobilist die de serviceweg was opgereden, was vermoedelijk op het idee gekomen om de file te ontwijken, door binnendoor te rijden. In plaats van dat de bestuurder netjes via afslag Zwolle-Zuid de snelweg weer op ging, dacht hij slim te zijn om via de serviceweg de snelweg op te gaan. Gek genoeg heeft hij waarschijnlijk liggen slapen, want de bestuurder heeft de slagboom op het einde van de weg bijna over het hoofd gezien. Met een redelijk hoge snelheid is de auto aan komen rijden, waarna de bestuurder vol in de ankers moest om de slagboom niet te raken. Een remspoor van (naar schatting) 30-50 meter was het gevolg!

Nu denk je natuurlijk dat: die heeft zijn/haar lesje wel geleerd. Maar de automobilist stapte uit en heeft nog geprobeerd om de slagboom met de hand omhoog te krijgen. Dit lukte niet, omdat dit veel te zwaar was. De automobilist is omgekeerd, de Oostersedijk weer opgereden en is over de andere parallelweg gereden. Die komt echter uit bij de kolk en niet bij de snelweg. Dat merkte de automobilist ook op, want even daarna is hij/zij toch maar richting Zwolle gereden via de Zuiderzeestraatweg. Zonde van zijn/haar tijd en van de banden onder de auto...

Nadat de automobilist uit het zicht verdwenen was, zijn we nog even gaan kijken naar de remsporen. De bestuurder heeft geluk gehad. Op ongeveer 4 meter afstand van de slagboom is de auto tot stilstand gekomen. Gelukkig heeft de bestuurder het stuur niet op het allerlaatste moment omgegooid, want anders was de auto links in de sloot terecht gekomen. Een onbegrijpelijke actie en nog vrij dom ook. Zeker als je bedenkt dat de slagboom behoorlijk reflecteerde in het licht van de koplampen van de auto waar ik zelf in zat.


 
Locatie Reageren 2.148x
Tags:

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Zonnig 16,1°C
ONO 9,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier