Nieuwsarchief

Dag lang geen treinen tussen Zwolle en Amersfoort

Op het spoortraject Zwolle - Amersfoort reden tot dinsdagochtend geen treinen door een defecte bovenleiding. Op de overweg bij de Oude Telgterweg in Ermelo heeft een vrachtwagen de bovenleiding kapot getrokken. Bovendien kwam er vlak daarna een Intercity aangereden, die vervolgens ook een deel van de bovenleiding heeft meegenomen. Over een afstand van zo'n 500 tot 600 meter is de bovenleiding bij beide sporen volledig vernield. Spoorbeheerder ProRail verwachte dat pas tegen dinsdagmiddag de eerste treinen weer konden gaan rijden, maar inmiddels blijkt dat de treinen dinsdagochtendvroeg alweer rijden.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor negen 's ochtends. De vrachtwagenchauffeur had de grijper op zijn vrachtwagen niet naar beneden laten zakken en heeft de bovenleiding vernield. Door de enorme (kracht)spanning die op de bovenleiding staat, zijn diverse objecten rondom de spoorwegovergang vernield. Zo moesten een spoorboom, een lantaarnpaal, hekwerk en enkele bomen het ontgelden. Wonderbaarlijk genoeg is niemand gewond geraakt. De meer dan 500 reizigers in de Intercity werden geëvacueerd en werden opgevangen bij de brandweerkazerne van Ermelo, die vlak bij de spoorwegovergang is gesitueerd. Daar werd door de brandweer koffie uitgedeeld en kon men wachten op de vervangende bussen. Dat was allemaal vrij vlot geregeld. De vrachtwagenchauffeur is erg geschrokken van het ongeval en is opgevangen door de hulpdiensten.
Locatie Reageren 1.617x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Ermelo:

Het weer in Wezep
Zonnig 5,8°C
ZZO 24,1km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
RT @gem_Oldebroek Afgelopen zaterdag 22 februari hebben zo'n twintig jeugdleden van VSCO'61 zwerfafval opgeruimd in de omgeving van de voetbalvelden. Dit is de aftrap van meerdere opruimacties van de voetbalvereniging in Oosterwolde. https://t.co/vqOOJuJ3lI
Maandag 24 februari 2020 - 11:23
Nieuws: Bedrijfsbus richt spoor van vernieling aan in Zwolle - https://t.co/Cx2ljleZWr (foto's) https://t.co/9aJZ0L28V9
Maandag 24 februari 2020 - 06:29
@MartijnFSnl Haha uiteraard met overheidssteun. Onbeperkt toegang, alle informatie, met blauwe lampen ter plaatse kunnen gaan. Had ik dat maar. ????
Zondag 23 februari 2020 - 22:01
RT @zondagmetlubach Na voetbalplaatjes, flippo’s en fidget spinners is er een nieuwe rage onder minderjarigen: hele grote messen. Hoe komt het eigenlijk dat er zoveel steekincidenten zijn? https://t.co/6fx9rYWINf. #ZondagMetLubach #MethetmesoptafelKids https://t.co/HHLkcRNX9p
Zondag 23 februari 2020 - 21:44
@leusinkquincy Opmerkelijk dat je mij dan volgt… ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:23
@Oriental__Beat Behalve dat het dan Duitsers waren. En dit is het talud van de Eilandbrug, dat heeft niet zo veel met de voormalige Zuiderzee te maken als ik goed heb. ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:21
@martinrotman Stond het allemaal nog op Picasaweb? Ik blijf het onbetrouwbaar vinden dat zulke diensten zo van de een op de andere dag stopgezet kunnen worden.
Zondag 23 februari 2020 - 20:14
In Duitsland begint het leveren van foto’s aan de pers door hulpdiensten ook al een dingetje te worden… kennelijk zelfs voor geld?! Bizar. https://t.co/kvjhozhh91
Zondag 23 februari 2020 - 20:08
Ik was vergeten om het linkje naar het fotoalbum toe te voegen bij het artikel over de weggeblazen caravan op de N50. Hierbij nog de link: https://t.co/aTFi47OEhX #servicevandezaak
Zondag 23 februari 2020 - 17:58
Helemaal koekoek daar in Zwolle ???? https://t.co/CiK7lqvCII
Zondag 23 februari 2020 - 17:55