Nieuwsarchief

BurgerAlert.nl van start op de Noord-Veluwe

BurgerAlert.nl is deze week van start gegaan op de Noord-Veluwe. BurgerAlert.nl is een burgerinitiatief waarbij met behulp van buurtchats verdachte situaties aan wijkbewoners kunnen worden doorgegeven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de populaire berichtenapp Telegram.

In diverse plaatsen op de Veluwe zijn al soortgelijke buurtchats opgestart, vaak met veel succes. Maar er was nog geen centrale website waar bewoners zich makkelijk konden aanmelden. Met BurgerAlert.nl wordt een simpel en gebruiksvriendelijk registratiesysteem beschikbaar gesteld, zodat het opzetten van deze buurtchats erg makkelijk wordt.

Iedereen kan zich gratis aanmelden op www.burgeralert.nl. Nadat je je hebt aangemeld en de gratis berichtenapp Telegram hebt gedownload, wordt je vanzelf toegevoegd aan de buurtchat van jouw wijk. Elke wijk heeft een groepschat met maximaal 200 deelnemers. Per wijk zijn er twee of drie 'wijkwaarnemers' die ook in de buurtchats van andere wijken zitten. Hierdoor is het mogelijk dat andere wijken in dezelfde plaats ook op de hoogte worden gesteld van verdachte situaties.

BurgerAlert.nl richt zich momenteel nog op de kernen in de gemeente Oldebroek en Hattem. Inmiddels zijn er al meer dan 100 aanmeldingen binnengekomen in nog geen 12 uur tijd en er is ook al vraag naar buurtchats in de gemeente Heerde en Elburg. Naar alle waarschijnlijkheid zullen voor de laatstgenoemde gemeentes binnenkort ook buurtchats worden aangemaakt.

Het doel van BurgerAlert.nl is om met de beste middelen een zo’n groot mogelijk publiek te bereiken, om zo inbraken en verdachte situaties te voorkomen of te verstoren. WhatsApp is dermate ingeburgerd, dat iedereen de app wel op zijn of haar telefoon heeft staan. Maar voor dit project is gekozen voor Telegram, omdat het naast de mobiele telefoon ook op de computer en tablet (iPad, Android tablets etc.) kan worden gebruikt. Het installeren van Telegram en het aanmelden ervoor is enorm simpel en de app werkt exact hetzelfde als WhatsApp. Op de website van BurgerAlert.nl staat een uitgebreide handleiding hoe Telegram ingesteld moet worden.

Het burgerinitiatief is opgestart na overleg met diverse partijen, waaronder de politie. Deelnemers aan BurgerAlert.nl hoeven echter niet te vrezen voor hun privacy: persoonsgegevens worden niet gedeeld met andere partijen zoals bijvoorbeeld de politie.

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op: BurgerAlert.nl

Volg BurgerAlert.nl ook op:

@BurgerAlert_nl
BurgerAlert.nl

 
Reageren 1.418x
Tags:

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie
Het weer in Wezep
Bewolkt 15,4°C
ONO 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier