Nieuwsarchief

Automobilist rijdt met auto woning binnen in Kampen

De bewoners aan de Rolklaver in Kampen schrokken wakker vanochtend toen rond half zeven een harde knal te horen was. Toen meerdere bewoners polshoogte gingen nemen, bleek dat bij een woning een 24-jarige automobilist uit Kampen naar binnen was gereden aan de voorkant van het huis. De automobilist heeft volgens de politie te veel gedronken. De man is vanaf de weg door de bosjes gereden en uiteindelijk met zijn auto door de voorgevel van de woning binnengereden.

De bewoner van de woning waar het onheilspellende verhaal zich afspeelde kon niet slapen en was op de eerste verdieping nog wakker. Toen hij beneden ging kijken naar de ravage, stond de auto nog in de woning. Maar de bestuurder was niet van plan om daar lang te blijven: hij probeerde met man en macht weg te komen. Sommige buurtbewoners dachten dat iemand met een kettingzaag bezig was, maar het bleek dat de bestuurder vol gas gaf om achteruit de woning uit te rijden.

Dat lukte de bestuurder uiteindelijk ook: de man botste nog tegen twee muren op en nadat hij zijn voorbumper verloor, is hij met een olielekkage en al over de Rolklaver in de richting van het centrum gereden.

De kentekenplaat van de auto van de verdachte is door de aanrijding van de auto afgebroken en bij de woning blijven liggen. De politie heeft na een zoekactie de vermoedelijke bestuurder aangetroffen. De 24-jarige man is aangehouden en moest mee naar het bureau. Bij de verdachte is een blaastest afgenomen en daaruit blijkt dat de man alcohol gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 550 UG/L uit. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

De bewoners van de woningen aan de Rolklaver zijn wonderbaarlijk genoeg ongedeerd gebleven. De brandweer van Kampen is ter plaatse geweest om de woning te stutten en om het wegdek te reinigen. De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan naar het ongeval. De gedupeerde bewoners worden door DeltaWonen geholpen bij de afhandeling van de schade. DeltaWonen laat de woning door een aannemer repareren.


Locatie Reageren 2.997x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 12,3°C
NNW 0,0km/h
5,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier