Nieuwsarchief

Volgelingen omstreden Rabbijn vertrokken uit Oldebroek

De groep volgelingen van de omstreden Rabbijn Berland die sinds afgelopen vrijdagavond bivakkeerde in de voormalige jeugdherberg / asielzoekerscentrum aan de Bovendwarsweg bij Oldebroek heeft maandagavond de locatie verlaten. De groep die oorspronkelijk bestond uit zo’n 250 volwassenen en (kleine) kinderen kon hier niet blijven. Vooral de hygiënische omstandigheden, gebrek aan slaapplaatsen en het brandgevaar maakten dat de situatie als chaotisch en gevaarlijk werd beschouwd.

Op zaterdagavond 2 mei gaf de burgemeester een noodbevel uit; voor zowel de groep als de eigenaar van de locatie werd duidelijk gemaakt dat de situatie op korte termijn beëindigd moest worden. Op zondag is een groot aantal personen naar diverse bestemmingen vertrokken. Een groep van zo’n 100 personen is toen achtergebleven in de voormalige jeugdherberg. Deze groep heeft op zondag 3 mei aangegeven de volgende ochtend te willen vertrekken, waarna verblijf onder strenge voorwaarden en met extern toezicht uiteindelijk nog één nacht is toegestaan.

De burgemeester laat weten dat nu alle mensen vertrokken zijn uit het pand, het ook afgesloten gaat worden.

Noodopvang Erica Terpstrahal
Bewoners van de wijk naast de Erica Sterpstrahal in Wezep kregen maandagavond een bewonersbrief in de brievenbus waarin stond aangegeven dat de gemeente voorbereidingen had getroffen voor noodopvang in de Erica Terpstrahal. Aan het einde van de middag zijn er veldbedden in de hal geplaatst, voor het geval dat de gekozen locatie van de volgelingen geen doorgang kon vinden. Nog een nacht in het pand aan de Bovendwarsweg was geen optie vanwege het brandgevaar.

De keuze van de gemeente om de Erica Terpstrahal achter de hand te houden als noodscenario schoot bij bewoners van de wijk naast de hal in het verkeerde keelgat. De toegangspoort naar het terrein van de sporthal werd maandagavondlaat door boze buurtbewoners geblokkeerd. Pas toen de gemeente via de telefoon duidelijk had gemaakt dat de volgelingen echt vertrokken waren en niet naar Wezep zouden komen, keerde de rust weer terug.


Locatie Reageren 2.966x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Brandweer uren druk met flinke bosbrand langs de Bovendwarsweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Zonnig 8,1°C
N 6,5km/h
5,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier