Nieuwsarchief

Politieachtervolging over A28 eindigt in crash bij afslag Harderwijk

Een politieachtervolging over de A28 is vrijdagochtend geëindigd in een ongeval op de kruising van de afslag A28 Harderwijk met de N302. Daarbij is een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden. De achtervolging vond plaats op de A28 tussen Zwolle en Harderwijk. De politie had het voertuig op het oog omdat de verdachte betrokken zou zijn geweest bij een snelkraak in Dedemsvaart, die plaatsvond in de nacht van donderdag op vrijdag.

De snelkraak vond even na 04.00 uur plaats aan de Markt in Dedemsvaart. Bij een supermarkt is een raam vernield, waarna een grote hoeveelheid rookwaren gestolen is. De politie was na het inbraakalarm snel ter plaatse, maar trof niemand meer aan. Dankzij beveiligingsbeelden is er wel een kenteken geregistreerd van het voertuig waar de dader of daders in reden.

Even na 10.00 uur kwam er op de meldkamer van de politie informatie binnen dat het desbetreffende kenteken ter hoogte van Zwolle gesignaleerd was. Ter hoogte van Nunspeet kreeg de politie de auto in het vizier en ontstond een achtervolging. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en ging er direct op zeer hoge snelheid vandoor, ook via de vluchtstrook.

Volgens ooggetuigen was er een wilde achtervolging over de A28. Hierbij werden zeer hoge snelheden gehaald en werd er via de vluchtstrook gereden. De verdachte is bij afslag Harderwijk de snelweg afgegaan en de N302 op gegaan richting Flevoland. De bestuurder vertoonde behoorlijk gevaarlijk rijgedrag om de politie voor te blijven en werd op een gegeven moment alleen achtervolgd door een motorrijder van de politie.

De bestuurder ging van de N302 af om de Newtonweg op te rijden en reed een tijdje richting Hierden. Ter hoogte van industrieterrein Lorentz draaide de man weer om en reed hij weer terug richting Harderwijk. Terwijl de man terugreed richting snelweg, kwam hij op enig moment knel te zitten achter een lijnbus. De man wist toch weg te komen, maar botste wel eerst tegen de achterzijde van de bus aan. Een paar honderd meter verderop strandde de bestuurder alsnog nadat hij, vlak voor de oprit naar de A28 richting Amersfoort, op rode verkeerslichten stuitte waar andere autoÂ’s voor stonden te wachten. De 20-jarige probeerde nog met zijn auto tussen wachtende autoÂ’s door te wurmen, maar botste hierbij tegen de zijkant van een andere auto aan en verloor daarbij een wiel. Hiermee eindigde de achtervolging en kon de man om 10.24 aangehouden worden door de politie.

In de betrokken voertuigen is niemand gewond geraakt. Wel zijn de mensen die in de auto zaten waar de man bij de stoplichten tegenaan botste, enorm geschrokken. In deze auto zaten ook twee kinderen. De man uit Den Haag is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Vanwege de crash van het voertuig is een uitgebreid sporenonderzoek geweest door het Verkeers Ongevallen Analyse team (VOA). De kruising is enige tijd gedeeltelijk afgesloten geweest voor het verkeer. De twee beschadigde voertuigen zijn door bergingsbedrijf Delta geborgen.


Locatie Reageren 6.822x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Harderwijk:

Drie gewonden bij ongeval met auto over de kop A28 Nunspeet - Harderwijk
Auto over de kop op de A28 tussen Nunspeet en Harderwijk
Hijskraan knakt doormidden op bouwterrein in Harderwijk
Het weer in Wezep
Regen 5,8°C
N 6,5km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier