Nieuwsarchief

Schuur verwoest door uitslaande brand Geldersedijk Hattem

Bij een woning aan de Geldersedijk tussen Hattem en Zalk is vrijdagavond een brand uitgebroken in een schuur. De brand werd rond tien uur gemeld bij de brandweer. De brandweer van Hattem en de hoogwerker van Zwolle werden als eerste gealarmeerd, maar al vrij snel werd er opgeschaald naar middelbrand, wat inhoudt dat onder andere de korpsen van Hattemerbroek en Oldebroek ook opgeroepen werden. De schuur naast de woning stond voor een deel in brand. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat de naastgelegen woning ook vlam vatte. Bovendien was de brand in de schuur snel onder controle, waardoor kon worden voorkomen dat de gehele schuur afbrandde.

Wel is er wat asbest vrijgekomen bij de brand. Volgens de brandweer is dit allemaal op het eigen terrein terecht gekomen en is er verder geen sprake van gevaar voor de volksgezondheid. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog niet duidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Een brandweerauto van post Hattemerbroek is bij het brandadres na een samenloop van omstandigheden door een stuurfout enkele meters van de dijk af gegleden. Door een goede stuurcorrectie kon worden voorkomen dat de wagen met aanhanger kantelde. De bestrijding van de brand heeft geen hinder ondervonden, omdat dit voertuig ter ondersteuning ter plaatse komt en niet als primair blusvoertuig. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de brandweerauto met aanhanger weer op de dijk getrokken. Er was verder geen schade aan het voertuig, wat betekende dat de brandweerwagen op eigen kracht terug naar de kazerne kon, waar het een schoonmaakbeurt zou gaan krijgen.


Locatie Reageren 3.140x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 13,4°C
ZZO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier