Nieuwsarchief

Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in woning in Oldebroek

De politie, het Openbaar Ministerie en de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) van Defensie zijn van dinsdagmiddag tot donderdagochtend bezig geweest met de vondst van een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in een woning aan de Ratelaar in Oldebroek. Dinsdag aan het einde van de middag werden een of meerdere personen aangehouden door de politie, nadat er illegaal vuurwerk was aangetroffen in de woning. De woning is in de nacht van dinsdag op woensdag bewaakt door de politie. Woensdagochtend is rond half tien de EOD ter plaatse gekomen. Zij hebben een inventarisatie gemaakt van het vuurwerk in de woning, waarna het kon worden afgevoerd. Volgens bronnen zouden er grote hoeveelheden illegaal vuurwerk opgeslagen hebben gelegen op de zolder van de woning en in de garage/schuur.

Omdat het afvoeren van het vuurwerk meer tijd in beslag nam dan verwacht, heeft men besloten om donderdag verder te gaan met het afvoeren van het vuurwerk. De woning werd opnieuw verzegeld en 's nachts bewaakt door de politie. Rond 11 uur was de EOD klaar met het opruimen van het vuurwerk.

Update 14.10u: De politie laat tegenover De Stentor weten dat het gaat om een megavangst van 800 kilo, waarbij ook nog eens zeer zwaar vuurwerk is aangetroffen. De 42-jarige bewoner is aangehouden, hij zit nog steeds vast. Het vuurwerk is afgevoerd en op het schietterrein van ASK 't Harde tot ontploffing gebracht. De overige bewoners moesten enkele nachten elders overnachten, inmiddels mogen zij weer terug naar huis. Hoe de politie het vuurwerk op het spoor is gekomen, kon men niet laten weten.


Locatie Reageren 7.639x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Brandweer uren druk met flinke bosbrand langs de Bovendwarsweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Zonnig 11,5°C
ZW 11,2km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier