Nieuwsarchief

Enkel schade bij aanrijding trein met auto op traject Zwolle - Heino

De bestuurder van een personenauto en twee kinderen die in de auto zaten zijn maandagavond met de schrik vrijgekomen bij een aanrijding tussen de auto en een trein. De bestuurder reed over de Molenweg en moest na de spoorwegovergang linksaf slaan de Nieuwe Wetering op. De man zou te vroeg naar links zijn gegaan en reed zijn auto het spoor op bij de spoorwegovergang. De bestuurder had geluk en ongeluk. Enerzijds geluk, omdat hij en de twee kinderen veilig uit de auto konden komen. Anderzijds flinke pech, want er kwam wel een trein aan vanuit Zwolle richting Heino.

De personenauto werd vol geraakt en raakte zwaar beschadigd. De trein liep ook schade op, evenals de spoorwegovergang en bijbehorende infra. Bergingsbedrijf Wolves heeft de bijna onherkenbare auto geborgen, ProRail en VolkerRail waren ter plaatse om het spoor en de infra te herstellen. De ruim honderd treinreizigers zijn met bussen naar het volgende station gebracht, alwaar men weer per trein verder de reis kon vervolgen.
Locatie Reageren 1.879x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Heino:

Gewonde bij frontale aanrijding op de Zuthemerweg tussen Laag Zuthem en Heino
Drie gewonden bij zwaar ongeval N35 Rondweg Heino
Het weer in Wezep
Zonnig 7,9°C
WZW 24,1km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Nieuws: Vrachtwagen tegen geleiderail in middenberm A28 Nunspeet - https://t.co/pYkLhEESSk (foto's & video) https://t.co/1ytuD0k4ng
Dinsdag 25 februari 2020 - 13:51
@EdAldus Nou voor een kansje op wat natte sneeuw gaat hier de vlag niet uit. Of droge sneeuw of niks. #flutwinter
Dinsdag 25 februari 2020 - 13:39
@CinqPower @samuel291984 @RWSverkeersinfo Onwelwording. Chauffeur mee naar het ziekenhuis.
Dinsdag 25 februari 2020 - 13:15
De bergers van bergingsbedrijf Stouwdam zijn hard aan het werk om de vrachtwagen zo snel en veilig mogelijk van de snelweg af te krijgen. De vrachtwagen is in ieder geval al weer uit de middenberm gehaald. #A28 #Nunspeet https://t.co/ioysDHFG2V
Dinsdag 25 februari 2020 - 11:17
@JaapSelles @RWSverkeersinfo @ANWBverkeer Ja of erger: naar de andere rijbaan. Dan was de ellende waarschijnlijk niet te overzien.
Dinsdag 25 februari 2020 - 11:09
De vrachtwagen staat in de middenberm tegen de geleiderail en moet zo door de berging weer op de weg worden getrokken. Linkerrijstrook is dicht op de A28 tussen ‘t Harde en Nunspeet. @RWSverkeersinfo @ANWBverkeer https://t.co/UAoskwZN9M
Dinsdag 25 februari 2020 - 10:44
Op de A28 tussen ‘t Harde en Nunspeet is bij een ongeval een vrachtwagen in de middenberm terecht gekomen. De geleiderail is flink geraakt. De linkerrijstrook is dicht, file in de richting van Amersfoort. Ik ben onderweg en bijna ter plaatse.
Dinsdag 25 februari 2020 - 10:08
RT @StruktonRail 2 weken geleden mocht collega Frans mee met de eerste zelfrijdende testrit met passagiers aan boord. Hij vertelt waarom certificeringen van levensbelang zijn. #watmaakjijmorgen https://t.co/6lXSks2zIr https://t.co/BZanTCGY9y
Dinsdag 25 februari 2020 - 09:38
@RWSverkeersinfo Aha, dat kan ook uiteraard. Altijd fijn een flinke vrachtwagen als buffer voordat de hulpdiensten er zijn. ????
Dinsdag 25 februari 2020 - 09:36