Nieuwsarchief

Brandlucht op de Noord-Veluwe door zeer grote brand in Uddel

Op de Noord-Veluwe was woensdagochtend een sterke brandlucht te ruiken door een zeer grote brand bij een tuincentrum aan de Meervelderweg bij Uddel (gemeente Apeldoorn). Vanuit diverse plaatsen kwamen berichten over stankoverlast. Onder andere in Hattem, Heerde, Wapenveld, Wezep, Epe en Vaassen was een brandlucht te ruiken. Uit metingen van de brandweer is gebleken, dat er geen gevaarlijke stoffen in de rook zaten. Bewoners van de Noord-Veluwe hoefden zich dus geen zorgen te maken.

De brand bij tuincentrum Fonteyn in Uddel heeft veel schade veroorzaakt. Het grootste gedeelte van het pand is volledig door de brand in de as gelegd. De brand brak rond tien voor zes uit aan de voorzijde van het pand. Binnen 10 seconde na de eerste melding werd er door de meldkamer van de brandweer opgeschaald naar grote brand. Kort daarop werd er opgeschaald naar zeer grote brand en werden er diverse 'pelotons' opgeroepen. Door de hoge vuurbelasting van het pand kon de brand zich razendsnel uitbreiden naar andere delen van het pand. Uiteindelijk kon een deel bewaard blijven, maar hier zal ongetwijfeld ook forse rook- en waterschade zijn. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Een groot deel van het personeel is ook bij de brand geweest, zij reageerden verslagen door de brand. Enkele personeelsleden hebben nog geholpen met het uitrollen van aanvoerslangen. Enkele boeren hebben waterpompen voor het beregenen van akkers aangesloten op de blusslangen, zodat de brandweer extra water had. Daarnaast zijn er nog veel waterwagens ingezet, onder andere die van brandweer Oldebroek.


Locatie Reageren 4.040x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Uddel:

Het weer in Wezep
Zonnig 17,3°C
NNW 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Melding ongeval letsel N50 pkp Zalkerbroek richting knp. Hattemerbroek betrof een kopstaart aanrijding twee voertuigen. Hulpdiensten ter plaatse, wel wat schade maar voor mij geen reden om er bij te stoppen. Ik ben retour.
Dinsdag 16 juli 2019 - 19:36
[Politie 19:20.43] Aanrijding Letsel N50 Li 240,5 Hattem
Dinsdag 16 juli 2019 - 19:20
@treinreiziger @jesper31910 Deze foto is inderdaad op de Hanzelijn gemaakt, op vrijdag 4 mei 2018 om precies te zijn, om 20.20u. Locatie is viaduct Hondweg Dronten kijkrichting Kampen-Zuid.
Dinsdag 16 juli 2019 - 17:24
RT @ZwolleSpoort Nog even een terugblik op afgelopen donderdag. Ondertussen liggen de 21 nieuwe wissels er in en zijn we volop bezig met o.a. bovenleiding en beveiliging! @prorail foto: @Stefanuzz https://t.co/b5dpiH1h20
Dinsdag 16 juli 2019 - 16:08
[Politie 07:28.24] Aanrijding Letsel Elburgerweg Wezenland Nunspeet
Dinsdag 16 juli 2019 - 07:28
@MartinVerkeer @RWS_verkeer Wordt de oranje verlichting op de A28 vervangen door LED verlichting? Vanaf het knooppunt tot aan afslag Ommen? Dat zou geweldig zijn!
Maandag 15 juli 2019 - 22:30
@RWSverkeersinfo Ja… goed gegokt dus. Was te verwachten, het gaat daar zo vaak fout. Voor zover ik nu begrepen heb geen gewonden, enkel RWS ter plaatse. Dat scheelt dan alweer.
Maandag 15 juli 2019 - 16:13
@RWSverkeersinfo Haha nee, het was een vraag, een gokje. Ben juist benieuwd wat daar speelt.
Maandag 15 juli 2019 - 16:09
@RWSverkeersinfo A28 Li 90,8 Weer eens een auto vs. vrachtwagen in de ‘sjoelbak’ bij Zwolle-Zuid?
Maandag 15 juli 2019 - 16:07