Nieuwsarchief

Asbest vrijgekomen bij brand op volkstuinencomplex in Kampen

Bij een brand op het volkstuinencomplex 'De Tuinen' in Kampen is vrijdagmiddag asbest vrijgekomen. Omstreeks tien over half twaalf werd de brandweer van Kampen gealarmeerd voor een brand op de van Gelderplantsoen in Kampen. Binnen twee minuten werd het adres gewijzigd naar de Fluitekruid, waar de volkstuintjes aan liggen. Bij aankomst van de brandweer stond het tuinhuisje volledig in brand. De brandweer heeft vol ingezet op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar omliggende tuinhuisjes. Bij een van de naastgelegen tuinhuisjes is de brand wel doorgeslagen, maar door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat dat tuinhuisje volledig afbrandde.

Tijdens de brand zijn er enkele gasflessen en brandblussers ontploft. Dit zorgde voor enkele harde klappen. Ook is er asbest vrijgekomen bij de brand. Door de windrichting is voor zover bekend de asbest alleen neergekomen om het terrein van het volkstuintjescomplex zelf. De komende dagen wordt het asbest opgeruimd. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden indien zij last hadden van de rook. De brand is volgens de eigenaar ergens in de buurt van de houtkachel ontstaan. Hij heeft zelf nog gepoogd de brand te blussen, maar dat bleek tevergeefs. Hij bleef ongedeerd.

Aanrijding
De eerste tankautospuit van brandweer Kampen raakte op weg naar het incident betrokken bij een aanrijding op de Europa-Allee. Bij het verlaten van het kazerneterrein botste de brandweerwagen op de met verkeerslichten beveiligde kruising op een personenauto, die mogelijk het rode verkeerslicht heeft genegeerd en de brandweerauto niet heeft gezien. De brandweerwagen reed op het moment van de aanrijding al met blauwe zwaailichten en sirene. Er raakte niemand gewond, maar beide voertuigen liepen schade op. De brandweerauto kon op eigen kracht naar de kazerne teruggereden worden, de bestuurder van de personenauto is opgevangen in de brandweerkazerne. De tankautospuit van de brandweer zal voorlopig buiten dienst zijn, zodat de schade aan het voertuig kan worden hersteld.


Locatie Reageren 2.908x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 10,1°C
N 20,9km/h
15,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier