Nieuwsarchief

Grote brand verwoest rietgedekte woning in Hattem

Een grote brand heeft zaterdagavond een rietgedekte woning aan de Burgemeester Honcooplaan in Hattem verwoest. De brandweer kreeg rond tien voor zeven 's avonds de melding binnen dat er brand zou woeden in de villa. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er sprake was van forse rookontwikkeling. Daarop werd direct opgeschaald naar grote brand, om er voor te zorgen dat er genoeg slagkracht was om de brand te bestrijden. De brandweer heeft vele uren werk gehad aan de brand. Omdat het rietgedekte dak vrij nieuw was, kon de brand zich niet direct snel verspreiden over de rest van het dak. De brandweer heeft ondertussen alles op alles gezet om zoveel mogelijk van de woning te behouden. Uiteindelijk is het de brandweer gelukt om de linkervleugel van de woning te behouden, alhoewel ook hier sprake is van forse rook- en waterschade.

De bewoners van de woning konden gelukkig op tijd hun huis verlaten. De brandweer heeft een hond uit de woning gered. Er werd uit voorzorg ook een ambulance ter plaatse gestuurd, maar er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met de bluswerkzaamheden. Er zijn naast de diverse tankautospuit voertuigen van de brandweer, ook waterwagens en een hoogwerker ingezet.


Locatie Reageren 5.282x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,9°C
N 3,2km/h
5,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier