Nieuwsarchief

Uitsneeuwende mist in Kampen en Zwolle

Afgelopen nacht heeft het gesneeuwd in delen van Kampen en Zwolle. Er was niet sprake van een storing die sneeuwbuien met zich mee bracht. Integendeel, er was nauwelijks sprake van wind, laat staan van buien. Maar hoe kan het dan toch sneeuwen? Er was sprake van uitsneeuwende mist. De afgelopen dagen hing er op sommige momenten veel mist. Bij temperaturen ruim onder het vriespunt kan het wezen dat de waterdruppeltjes die de mist vormen bevriezen. Dat gebeurt niet vaak: wat je wel meestal ziet is dat er sprake is van rijp aan bomen en allerlei objecten, maar het komt niet vaak voor dat mist uiteindelijk 'uitsneeuwt'. Uitsneeuwende mist is bovendien ook nog eens vaak behoorlijk plaatselijk. Zo kan het wezen dat aan het ene kant van het dorp of de stad er geen sneeuw ligt, terwijl er nog geen kilometer verderop een laagje van 1 centimeter sneeuw ligt.

Zoals gezegd heeft het dus afgelopen nacht in onder andere Kampen en Zwolle gesneeuwd. In Zwolle was de sneeuw vooral te vinden rondom de wijken Wipstrik en Dieze en was het park de Wezenlanden omgetoverd in een wit wonderlandschap. In Kampen was het met name rondom het centrum wit. Terwijl het in de wijken Onderdijks en De Maten nog 'groen' was, bleek het enkele honderden meters verderop langs de Europa-Allee wit te zijn. Vele tientallen mensen gingen in de lunchpauze een wandeling maken in het Stadspark en ze keken hun ogen uit. En terecht, want het komt niet vaak voor dat zelfs bomen zo ontzettend wit zijn van de sneeuw. Genieten!

Goed nieuws voor wie vandaag dit wonderlijke sneeuwlandschap heeft gemist: de temperaturen blijven de komende nacht en dag nog onder nul zo lijkt het, dus de kans is groot dat ook woensdag overdag Kampen nog prachtig wit is!
Reageren 3.200x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,1°C
N 1,4km/h
1,6mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier