Nieuwsarchief

Twee doden bij ernstig ongeval op de Eilandbrug N50 bij Kampen

Bij een zeer ernstig verkeersongeval op de N50 op de Eilandbrug bij Kampen zijn maandagmiddag twee doden te betreuren. Het gaat om een 61-jarige man uit Hattem en een 23-jarige man uit Giethoorn. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf voor half drie aan de zuidzijde van de brug. Door nog onbekende oorzaak raakten drie voertuigen betrokken bij het ongeval, waarvan twee voertuigen frontaal op elkaar botsten. In beide voertuigen die frontaal op elkaar botsten zijn de bestuurders om het leven gekomen. In de derde auto dat ook flink beschadigd raakte is de bestuurder mogelijk gewond geraakt.

De hulpdiensten rukten na het ongeval massaal uit. De brandweer schaalde vrij snel op naar middel hulpverlening, wat inhoudt dat er extra blusvoertuigen ter plaatse werden gestuurd. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen, maar deze is niet meer ter plaatse gekomen.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarvoor was de weg na de hulpverlening nog flink wat uren afgesloten. Een politiehelikopter is ter plaatse geweest om vanuit de lucht foto's te maken van het ongeval. De helikopter van de politie is naast de Eilandbrug geland om de beelden over te dragen aan de onderzoekers van de politie.

Het verkeer dat op de N50 stond moest keren. Sommige vrachtwagen konden niet keren en hebben het onderzoek, de berging en het schoonmaken van de weg afgewacht. Bergingsbedrijf Wolves heeft de drie betrokken voertuigen geborgen. Tegen half acht werd de weg weer vrijgegeven.


Locatie Reageren 12.844x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Veel schade in buitengebied tussen IJsselmuiden en 's-Heerenbroek na mogelijke downburst
Files door kopstaart aanrijding op de N50 bij Kampen
Lekkage tank met argon gas Industrieweg Kampen
Het weer in Wezep
Bewolkt 15,3°C
NW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Ernstig ongeval op de N50 bij Kampen. De weg lijkt dicht te zijn. De traumaheli vliegt momenteel ook. Ik ben bijna ter plaatse.
Dinsdag 18 juni 2019 - 07:03
Inmiddels is het veld in het NW dat hoog in de lucht te was weg, richting noord nu hele fijne structuren laag boven de horizon. Mooiste voor nu lijkt even te zijn geweest, maar het kan nog komen. Wel veel bewolking helaas aan de horizon. https://t.co/gfUqmYSmBJ https://t.co/JNkcltxOLR
Maandag 17 juni 2019 - 23:38
Lichtende nachtwolken alarm! Tot heel hoog! Bizar. https://t.co/zTheCgqceD
Maandag 17 juni 2019 - 23:11
RT @treinreiziger Fyra V250 van start in Italië: zonder uitval en met meer comfort https://t.co/rWo2GMpSSk https://t.co/djrEwlJSoi
Maandag 17 juni 2019 - 11:05
Zo, weer ‘thuis’! Met de ICMm in de 3600 naar eindstation Zwolle en het laatste stukkie nu met de auto. Einde #italiepertrein voor mij! @treinreiziger https://t.co/6Z1xeWMv5T
Zondag 16 juni 2019 - 23:46
@PSchollema @treinreiziger @real_mos Gemoderniseerde ICE3. Onder andere nieuwe locatie voor de displays met reserveringen (in de stoelen), leeslampjes, etc.
Zondag 16 juni 2019 - 22:58
@VincentJannink @treinreiziger Nee, dat vonden we een beetje een risico. In de andere internationale treinen die we hebben aangedaan was het restauratierijtuig telkens gesloten. En we moesten echt even wat warm eten hebben. Volgende keer weer.
Zondag 16 juni 2019 - 22:50
Hallo Nederland, hallo Arnhem! Het laatste stukje van mijn reis richting Zwolle zo met de IC. #italiepertrein @treinreiziger https://t.co/CWXatoDQ1x
Zondag 16 juni 2019 - 22:33