Nieuwsarchief

Twee doden bij ernstig ongeval op de Eilandbrug N50 bij Kampen

Bij een zeer ernstig verkeersongeval op de N50 op de Eilandbrug bij Kampen zijn maandagmiddag twee doden te betreuren. Het gaat om een 61-jarige man uit Hattem en een 23-jarige man uit Giethoorn. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf voor half drie aan de zuidzijde van de brug. Door nog onbekende oorzaak raakten drie voertuigen betrokken bij het ongeval, waarvan twee voertuigen frontaal op elkaar botsten. In beide voertuigen die frontaal op elkaar botsten zijn de bestuurders om het leven gekomen. In de derde auto dat ook flink beschadigd raakte is de bestuurder mogelijk gewond geraakt.

De hulpdiensten rukten na het ongeval massaal uit. De brandweer schaalde vrij snel op naar middel hulpverlening, wat inhoudt dat er extra blusvoertuigen ter plaatse werden gestuurd. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen, maar deze is niet meer ter plaatse gekomen.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarvoor was de weg na de hulpverlening nog flink wat uren afgesloten. Een politiehelikopter is ter plaatse geweest om vanuit de lucht foto's te maken van het ongeval. De helikopter van de politie is naast de Eilandbrug geland om de beelden over te dragen aan de onderzoekers van de politie.

Het verkeer dat op de N50 stond moest keren. Sommige vrachtwagen konden niet keren en hebben het onderzoek, de berging en het schoonmaken van de weg afgewacht. Bergingsbedrijf Wolves heeft de drie betrokken voertuigen geborgen. Tegen half acht werd de weg weer vrijgegeven.


Locatie Reageren 12.789x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Verdachte (24 jaar) uit Kampen aangehouden voor woningoverval Burgwal Kampen
Zoekactie na vondst omgeslagen kano IJsselkade Kampen
Kopstaart aanrijding op de N50 bij Kampen-Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,9°C
ZO 13,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Melding ongeval letsel A28 ‘t Harde richting Wezep, eenzijdig ongeval auto in de buitenberm. Geen gewonden, wel veel geluk gehad. De auto had gezien de omstandigheden maar weinig schade. Ook gladde voorbanden... met het natte weer van vanavond zeker een risico! https://t.co/4c11ZC6lmc
Donderdag 25 april 2019 - 01:56
[Politie 01:04.04] Aanrijding Letsel A28 Re 74,3 Oldebroek
Donderdag 25 april 2019 - 01:03
@RWSverkeersinfo @Rijkswaterstaat @petervanderveen @ReneWalhout Het lijkt inmiddels aangepast, top! Amersoort/Kampen is veel logischer dan Amersfoort/Meppel.
Woensdag 24 april 2019 - 17:43
De betrokken voertuigen zijn na aankomst van de weginspecteur van Rijkswaterstaat naar de vluchtstrook verplaatst. Schade van afstand lijkt minimaal. Linkerrijstrook is weer open. #A28 https://t.co/uMEY82BcUs
Woensdag 24 april 2019 - 16:40
Op de A28 tussen Wezep en Zwolle-Zuid is ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek een ongeval gebeurd. De linkerrijstrook is dicht. Flinke filevorming. https://t.co/aMAyvK4gX0
Woensdag 24 april 2019 - 16:35
Velen blijven het roepen: de @Rijkswaterstaat informatielijn voor melden van gevaarlijke situaties moet gewoon 24/7 open zijn. De drempel om te bellen naar 112 voor dit soort dingen wordt op deze manier alleen maar groter. https://t.co/4BgxBK0JDH
Dinsdag 23 april 2019 - 22:54