Nieuwsarchief

Melding schoorsteenbrand blijkt enkel piepende rookmelder in Hattem

De brandweer van Hattem werd dinsdagochtend rond tien over tien gealarmeerd voor een melding van een schoorsteenbrand aan de Hendrikjesweg in Hattem. Er was 112 gebeld, omdat er een rookmelder af ging in een woning en er niemand aanwezig leek te zijn. Op het dak van de woning was uit een afvoerpijp van een CV ketel rook te zien. Men vertrouwde het niet en alarmeerde de brandweer. Omdat er melding was gemaakt van een mogelijke schoorsteenbrand werd ook gelijk de hoogwerker van brandweer Zwolle meegestuurd. De ter plaatse gekomen brandweer ging op onderzoek uit. Al snel bleek dat de afvoerpijp van de CV ketel bij de woning naast het opgegeven adres hoorde. Desondanks ging nog wel steeds de rookmelder af. De brandweer kon via de voorzijde geen toegang tot de woning krijgen en heeft eerst onderzocht of dat via de achterzijde kon. Toen zij daar aan het zoeken waren naar een mogelijkheid, kwam er een sleutelhouder ter plaatse. Na het binnentreden van de woning via de voorzijde heeft de brandweer een controle gedaan in het huis, maar er geen brand aangetroffen. De batterij is uit de rookmelder gehaald zodat het piepen stopte. Daarna kon iedereen weer retour naar de kazernes.
Locatie Reageren 1.664x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Regen 6,1°C
N 9,7km/h
0,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier