Nieuwsarchief

Wedstrijdploeg Ens wint brandweerwedstrijd in Oldebroek

De wedstrijdploeg van brandweer Ens is zaterdag eerste geworden bij de 1e ronde Gewestelijke klasse TS-HD brandweerwedstrijd georganiseerd door brandweer Oldebroek. De wedstrijden vonden zaterdag overdag plaats bij het bedrijf Trendhout aan de Mheneweg-Zuid in Oldebroek. Het scenario was dat bij onenigheid tussen klanten en de verkoper er brand was gesticht in het bedrijf. Naast de brandstichting was er voor het bedrijf ook nog een vechtpartij gaande. De conflicterende partijen werden door de BOA's uit elkaar gehaald. Bij de brand raakten twee personen vermist, deze moesten door de brandweer uit het pand worden gehaald.

Er zaten uiteraard haken en ogen aan het scenario. De kortste weg naar de slachtoffers was logischerwijs geblokkeerd door een vuurhaard, waardoor of eerst de vuurhaard geblust moest worden met twee stralen hogedruk of men via een alternatieve route het pand moest betreden. Een slachtoffer lag bovenop een stelling en een ladder op de grond was een aanwijzing dat het slachtoffer zich daar bevond, het andere slachtoffer communiceerde in eerste instantie met hulpgeroep, maar verloor na enige tijd het bewustzijn, waardoor de blusploegen met bijvoorbeeld de warmtebeeldcamera het slachtoffer konden opsporen.

Sommige blusploegen kozen er voor om de roldeur in het pand te openen, maar indien men de vuurhaard nog niet had geblust zorgde dat juist voor een flinke uitbreiding van de brand.

De wedstrijdploeg van Ens uit Flevoland werd dus eerste met 1276 punten. Lingewaal-Noord uit Gelderland-Zuid werd tweede met 1231 punten en Elspeet uit Noord- en Oost Gelderland haalde een derde plaats met 1204 punten.

De gehele uitslag is te vinden in dit pdf document.
Locatie Reageren 3.469x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Nieuwe brandweerkazerne in Oldebroek feestelijk geopend
Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,6°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier