Nieuwsarchief

Klopjacht na klemrijden auto met Franse kentekenplaten tussen Nunspeet en Elspeet

De politie heeft woensdagmiddag een auto met Franse kentekenplaten tijdens een achtervolging klemgereden op de Nunspeterweg tussen Nunspeet en Elspeet. De drie inzittenden sloegen vervolgens op de vlucht. Een persoon kon worden aangehouden, de andere twee zijn op het moment van het schrijven van dit artikel nog voortvluchtig. De achtervolging ontstond toen de wijkagent van Nunspeet de auto met Franse kentekenplaten wilde controleren. Hij gaf een stopteken, maar de auto ging er vandoor. De achtervolging eindigde vervolgens op de weg tussen Nunspeet en Elspeet. De drie inzittenden gingen na het klemrijden de auto uit, waarna een persoon vrij snel aangehouden kon worden.

Voor het opsporen van de twee anderen werd een politiehelikopter ingezet. Op de grond werd gebruik gemaakt van meerdere speurhonden. Ook werden er op strategische plekken politieagenten op de uitkijk gezet. Een verdachte is vanaf de Nunspeterweg de heide opgerend in de richting van de Schapendrift (Stakenbergerweg). De andere verdachte vluchtte het bos in in de richting van Vierhouten. Beide voortvluchtige personen zijn nog niet door de politie gevonden.

De auto is bij het klemrijden beschadigd geraakt aan de linkervoorzijde. De politie heeft bergingsbedrijf Stouwdam ter plaatse laten komen om de auto af te laten slepen voor onderzoek.


Locatie Reageren 747x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Elspeet:

Heidebrand en bermbrand kort na elkaar langs de Stakenbergweg bij Elspeet
Grote heidebrand bij Elspeet snel onder controle
Zwaar ongeval op de Staverdenseweg bij Elspeet
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,9°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25