Nieuwsarchief

Auto rolt door vergeten handrem de IJssel bij Kampen in

Een grote inzet van de hulpdiensten maandagochtend rond kwart voor elf langs de IJsselkade bij Kampen. De reden: een auto waarbij de eigenaar de handrem vergeten was er op te zetten rolde achteruit de IJsselkade af en belandde in de IJssel. Diverse getuigen dachten te hebben gezien dat er nog iemand in het voertuig zat en zodoende werd alles op alles gezet om de auto snel mogelijk uit het water te krijgen. De brandweer zette twee duikploegen in en kwam met twee boten ter plaatse. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen en kort nadat de auto in het water gelokaliseerd was kwam ook de politiehelikopter nog in de lucht te hangen bij het incident. Terwijl de brandweer de auto aan het controleren was op inzittenden meldde op de kant de eigenaar van de auto zich. Het stel had de auto geparkeerd op het Van Heutszplein en is gaan winkelen in de binnenstad van Kampen. Vermoedelijk is door de vergeten handrem de auto achteruit de parkeerplaats afgerold en zo de IJssel in gegaan.

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland lag de auto op de kop in de IJssel. De duikers konden de auto enkele meters van de kant op z'n kop in het water lokaliseren. Toen bleek dat er niemand in het voertuig zat en de eigenaar zich aan de kant meldde, hebben de hulpdiensten direct afgeschaald. De traumahelikopter vertrok vrij snel weer en ook de ambulances konden retour. De brandweer heeft de auto boven water gehaald en samen met de kraan van de bergingsauto van bergingsbedrijf Wolves is de auto weer op het droge gezet. De IJsselkade was tijdens de hulpverleningsactie afgesloten voor al het verkeer.


Locatie Reageren 3.120x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Regen 5,7°C
N 4,7km/h
0,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier