Nieuwsarchief

Twee gewonden bij ongeval op de Zuiderzeestraatweg bij Oldebroek

Bij een ongeval op de Zuiderzeestraatweg bij Oldebroek zijn twee personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde tussen kwart over zeven en half acht op het stuk tussen de Vierhuizenweg en de Verlengde Looweg.

Rond kwart over twee vrijdagmiddag werd de brandweer van Oldebroek opgeroepen voor een gaslucht bij een woning aan de Zuiderzeestraatweg. Door maaiwerkzaamheden in de sloot was een gasleiding geraakt. De huisaansluiting was kapot waardoor gas ontsnapte. Liander was vrijwel tegelijk ter plaatse met de brandweer van Oldebroek, waardoor de brandweer retour naar de kazerne kon. Liander is tijdens de middag en het begin van de avond bezig geweest met de reparatie van de gasleiding. Omdat de gasleiding direct naast de weg lag, werden vanuit veiligheidsoverwegingen verkeersregelaars ingezet en werden er fysieke maatregelen genomen in de vorm van bakens.

Tussen kwart over zeven en half acht reed een lesauto vanuit Oldebroek in de richting van Wezep. Ter hoogte van de locatie waar de gaslekkage was geweest waren de verkeersregelaars nog wel aanwezig, maar de verkeersregelaar die het verkeer vanuit Oldebroek zou opvangen zou in de berm hebben gestaan. Toen de lesauto er aan kwam gereden zou de verkeersregelaar volgens meerdere getuigen op het laatste moment de rijbaan op zijn gegaan. De leerlinge achter het stuur van de lesauto moest daardoor een noodstop maken. Daar 'slaagde' ze keurig voor, want ze stond op tijd stil. De auto die er achter reed kon echter niet meer op tijd remmen en botste achterop de lesauto. De lesauto schoot naar rechts en eindigde boven op een regelkast van een temperatuurmeter in het wegdek.

De auto die achterop de lesauto botste schoot vervolgens naar links en klapte daar frontaal op een tegenligger. De leerlinge die achter het stuur zat van de lesauto en een leerling die op de achterbank zaten hielden nek- en/of rugklachten over aan het ongeval. Zij zijn uiteindelijk per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. De instructrice kwam met de schrik vrij. Ook de inzittenden van de andere twee voertuigen bleven ongedeerd.

Vanwege het ongeval was de rijbaan afgesloten. Het verkeer werd door de toch al aanwezige verkeersregelaars via het fietspad langs het ongeval geleid. De politie heeft van meerdere bestuurders en getuigen verklaringen opgenomen, ook van de verkeersregelaar. Bergingsbedrijven Stouwdam en Wolves kwamen ter plaatse om de betrokken voertuigen te bergen. Daarbij moest de lesauto het meest voorzichtig worden geborgen: deze stond instabiel op de regelkast en is met een kraan en een evenaar voorzichtig weer op vier wielen gezet.


Locatie 1 reactie 3.955x

Reactie (1)

Arnold van de WorpZaterdag 22 september 2018 – 14:41
Weegafzetting was voor mijn gevoel onvoldoende, ik was naar Oosterwolde gereden, ben langs de werkplek gereden voor het ongeval plaats vond maar er was voor mijn gevoel te weinig gedaan aan veiligheid en met name de waarschuwingslichten.
Je zag het niet aankomen en toen was het nog niet donker, dat was rond 10 voor 7.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Brandweer uren druk met flinke bosbrand langs de Bovendwarsweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 8,1°C
N 16,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier