Nieuwsarchief

Foto's brandweerwedstrijden TAS-HD+ Oldebroek 28-29 september 2018

Vorige week vrijdag en zaterdag organiseerde brandweer Oldebroek de TAS-HD+ wedstrijden. Hier deden veel korpsen van de clusters Veluwe Noord en West aan mee. Het scenario speelde zich af op de kruising van de Hagen met het Kooiveen in Oldebroek waar een ongeval was gebeurd met een cyclomaaier. Een persoon kwam daar bekneld onder de installatie te zitten. Tegelijkertijd was er een caravan gekanteld achter een personenauto die tevens in brand was gevlogen. Een bijdehante buschauffeur probeerde zo goed en kwaad als hij kon te helpen.

De bedoeling was dat bij aankomst van de wedstrijdploeg als eerste de autobrand geblust werd. De brand was pas geblust op het moment dat men de motorkap omhoog haalde en controleerde of de brand daadwerkelijk uit was. Deed een wedstrijdploeg dat niet, dan laaide de brand weer op. De bestuurder van de auto moest door de brandweer snel uit de auto worden gehaald. Vervolgens moest het slachtoffer dat zich in de gekantelde caravan bevond worden gered. Zijn been was gespiest door een metalen pen. Deze moest voorzichtig worden doorgeknipt, waarna het slachtoffer samen met het ambulancepersoneel uit de caravan gehaald kon worden. Het derde slachtoffer lag onder de cyclomaaier bekneld. De wedstrijdploeg moest daar de cyclomaaier omhoog tillen waarna het slachtoffer bevrijdt kon worden. Veel ploegen kozen er voor omdat met hydraulisch gereedschap te doen of met luchtkussens, maar het simpelweg optillen van de cyclomaaier en het onderstoppen met houten blokken was al voldoende geweest om het slachtoffer te bevrijden.

De uitslag was als volgt:

1E PLAATS - PUTTEN (1642 punten)
2e plaats - ASK 't Harde (1634 punten)
3e plaats - Elspeet (1619 punten)

4. Wapenveld (1572 punten)
5. Ermelo (1550 punten)
6. Elburg (1541 punten)
7. Harderwijk (1541 punten)
8. Nunspeet (1523 punten)
9. Vaassen (1510 punten)
10. Heerde (1497 punten)
11. Hierden (1490 punten)
12. Fire Chiefs (1412 punten)
13. Oene (1375 punten)
14. Wezep (1365 punten)
15. Hattem (1328 punten)

Van de wedstrijdploegen die speelden tot aan de wedstrijdploeg van Nunspeet zijn hieronder fotoseries te vinden. Vanwege het schietincident in het bos bij Wezep moest ik tijdens het spelen van de wedstrijdploeg van Nunspeet weg.
Locatie Reageren 2.318x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Nieuwe brandweerkazerne in Oldebroek feestelijk geopend
Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Het weer in Wezep
15,1°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier