Nieuwsarchief

Uitslaande brand verwoest rietgedekte woning Vierhuizenweg Oldebroek

Een uitslaande brand heeft dinsdagavond een rietgedekte woning aan de Vierhuizenweg in Oldebroek volledig verwoest. De brandweerkorpsen van Oldebroek en Elburg werden om 22.32u gealarmeerd voor de brand. Aanvankelijk werd er melding gemaakt van een schoorsteenbrand. Bij aankomst van de eerste tankautospuit van brandweer Oldebroek, zes minuten later om 22.38u, kwamen de vlammen al uit het dak rondom de schoorsteen. Ook was aan de rook te zien dat de brand zich onder de rieten kap al leek uitgebreid te hebben over de gehele lengte van het dak. In de minuten nadat de brandweer ter plaatse kwam wist de brand - aangewakkerd door de stevige wind - zich razendsnel te verspreiden. Binnen enkele minuten stond de gehele bovenste gedeelte van de kap in brand. Aanvankelijk was niet duidelijk of iedereen de woning had verlaten, maar dat bleek vrij snel wel het geval. Voor zover nu bekend is niemand gewond geraakt.

De brandweer heeft samen met de bewoners nog enkele dierbare bezittingen veilig kunnen stellen. Ook is een konijnenhok met een konijn er in nog uit de rook gehaald en op een veilige plek neergezet. De woning is door de brand volledig verwoest. De bovenste verdieping is volledig afgebrand, de onderste verdieping leek door brand-, rook- en waterschade ook volledig verwoest. Omliggende panden in de omgeving hebben geen gevaar gelopen, een naastgelegen schuur die in de rook stond is kort nat gehouden vanwege vliegvuur.


Locatie Reageren 2.464x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Veel rook bij schoorsteenbrand rietgedekte woning Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Ongeval met auto, trekker en vrachtwagentje op de Zuiderzeestraatweg bij Oldebroek
Beëdiging en diploma-uitreikingen bij korpsavond brandweer Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 19,1°C
Z 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
[Politie 19:09.56] Aanrijding Letsel Oude Bleeksweg Elburg
Woensdag 22 mei 2019 - 19:09
Goedemorgen! De Kameel rijdt vandaag voor de spoorwensdagen een rit door Nederland, net als gisteren. Voor @treinreiziger rij ik mee van Utrecht tot Zwolle om zo een kleine sfeerreportage te maken. https://t.co/4cc5DHqKnS
Woensdag 22 mei 2019 - 09:25
@VNOGregio Lastgeving = aanwijzing
Dinsdag 21 mei 2019 - 15:28
@StephanVanLoon Haha ohja… daar had ik even overheen gekeken. Nou bij deze haha.
Maandag 20 mei 2019 - 22:22
@StephanVanLoon 19.10u Kampen-Zuid > Drontermeertunnel… dat ben jij dan niet. https://t.co/vMXfoVe6cz
Maandag 20 mei 2019 - 22:18
In de Verenigde Staten nu een grote kans op flinke tornado’s in Texas en Oklahoma. Prachtige live verslaggeving op KFOR met een helikopter en radarbeelden. Live via: https://t.co/Dlda1PMxVt https://t.co/Q7XstrvHe8
Maandag 20 mei 2019 - 21:54