Nieuwsarchief

Felle brand verwoest schuur bij woning Hezenbergerweg Hattem

Het brandweerkorps van Hattem werd zaterdagavond rond tien over half zeven gealarmeerd vanwege een schuurbrand aan de Hezenbergerweg in Hattem. De bewoners van de woning ontdekten de brand in de schuur. Terwijl de vrouw 112 belde, probeerde de man nog een bluspoging te doen. Helaas mocht dat niet baten. De brand wist zeer snel om zich heen te grijpen. Een brandweerman van een buurkorps reed toevallig vlakbij de brandlocatie toen de melding binnenkwam. Hij was zeer snel ter plaatse en merkte op dat de auto van de bewoners nog direct voor de schuurdeur op de stoep stond. Nadat de sleutels van de auto gevonden waren, kon hij de auto nog net op tijd bij de vlammen vandaan halen. Anders was ook de auto in vlammen op gegaan.

Toen de brandweer van Hattem enkele minuten na de melding ter plaatse kwam sloegen de vlammen metershoog uit de schuur. In de schuur stonden (afblazende) gasflessen, een frituurpan, twee motoren en een jerrycan met brandstof. Al met al een flinke hoeveelheid 'brandstof' voor de brand. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden naar de naastgelegen aanbouw van de woning. Er werd opgeschaald naar middelbrand, waardoor er nog een extra blusvoertuig van brandweer Hattem opgeroepen werd. Na enige tijd waren de grootste vlammen er af en bleek de woning bespaard.

De hoogwerker van brandweer Zwolle is ter plaatse gekomen om te controleren of er geen brandhaard meer onder de nok van het dak zat. Daarvoor zijn de dakpannen van het dak gehaald. Bij de brand is niemand gewond geraakt, er is enkel sprake van forse schade. Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te helpen met de afhandeling van de brand. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend, daar zal waarschijnlijk zondag overdag onderzoek naar worden gedaan door Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer.


Locatie Reageren 1.573x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Spaanse automobilist aangehouden bij eenzijdig ongeval A50 Hattem
Bestuurster vliegt uit de bocht op knooppunt Hattemerbroek
Automobilist aangehouden bij ongeval op knooppunt Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Zonnig 5,8°C
ZZO 19,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
RT @gem_Oldebroek Afgelopen zaterdag 22 februari hebben zo'n twintig jeugdleden van VSCO'61 zwerfafval opgeruimd in de omgeving van de voetbalvelden. Dit is de aftrap van meerdere opruimacties van de voetbalvereniging in Oosterwolde. https://t.co/vqOOJuJ3lI
Maandag 24 februari 2020 - 11:23
Nieuws: Bedrijfsbus richt spoor van vernieling aan in Zwolle - https://t.co/Cx2ljleZWr (foto's) https://t.co/9aJZ0L28V9
Maandag 24 februari 2020 - 06:29
@MartijnFSnl Haha uiteraard met overheidssteun. Onbeperkt toegang, alle informatie, met blauwe lampen ter plaatse kunnen gaan. Had ik dat maar. ????
Zondag 23 februari 2020 - 22:01
RT @zondagmetlubach Na voetbalplaatjes, flippo’s en fidget spinners is er een nieuwe rage onder minderjarigen: hele grote messen. Hoe komt het eigenlijk dat er zoveel steekincidenten zijn? https://t.co/6fx9rYWINf. #ZondagMetLubach #MethetmesoptafelKids https://t.co/HHLkcRNX9p
Zondag 23 februari 2020 - 21:44
@leusinkquincy Opmerkelijk dat je mij dan volgt… ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:23
@Oriental__Beat Behalve dat het dan Duitsers waren. En dit is het talud van de Eilandbrug, dat heeft niet zo veel met de voormalige Zuiderzee te maken als ik goed heb. ????
Zondag 23 februari 2020 - 20:21
@martinrotman Stond het allemaal nog op Picasaweb? Ik blijf het onbetrouwbaar vinden dat zulke diensten zo van de een op de andere dag stopgezet kunnen worden.
Zondag 23 februari 2020 - 20:14
In Duitsland begint het leveren van foto’s aan de pers door hulpdiensten ook al een dingetje te worden… kennelijk zelfs voor geld?! Bizar. https://t.co/kvjhozhh91
Zondag 23 februari 2020 - 20:08
Ik was vergeten om het linkje naar het fotoalbum toe te voegen bij het artikel over de weggeblazen caravan op de N50. Hierbij nog de link: https://t.co/aTFi47OEhX #servicevandezaak
Zondag 23 februari 2020 - 17:58
Helemaal koekoek daar in Zwolle ???? https://t.co/CiK7lqvCII
Zondag 23 februari 2020 - 17:55