Nieuwsarchief

Felle brand verwoest schuur bij woning Hezenbergerweg Hattem

Het brandweerkorps van Hattem werd zaterdagavond rond tien over half zeven gealarmeerd vanwege een schuurbrand aan de Hezenbergerweg in Hattem. De bewoners van de woning ontdekten de brand in de schuur. Terwijl de vrouw 112 belde, probeerde de man nog een bluspoging te doen. Helaas mocht dat niet baten. De brand wist zeer snel om zich heen te grijpen. Een brandweerman van een buurkorps reed toevallig vlakbij de brandlocatie toen de melding binnenkwam. Hij was zeer snel ter plaatse en merkte op dat de auto van de bewoners nog direct voor de schuurdeur op de stoep stond. Nadat de sleutels van de auto gevonden waren, kon hij de auto nog net op tijd bij de vlammen vandaan halen. Anders was ook de auto in vlammen op gegaan.

Toen de brandweer van Hattem enkele minuten na de melding ter plaatse kwam sloegen de vlammen metershoog uit de schuur. In de schuur stonden (afblazende) gasflessen, een frituurpan, twee motoren en een jerrycan met brandstof. Al met al een flinke hoeveelheid 'brandstof' voor de brand. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden naar de naastgelegen aanbouw van de woning. Er werd opgeschaald naar middelbrand, waardoor er nog een extra blusvoertuig van brandweer Hattem opgeroepen werd. Na enige tijd waren de grootste vlammen er af en bleek de woning bespaard.

De hoogwerker van brandweer Zwolle is ter plaatse gekomen om te controleren of er geen brandhaard meer onder de nok van het dak zat. Daarvoor zijn de dakpannen van het dak gehaald. Bij de brand is niemand gewond geraakt, er is enkel sprake van forse schade. Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te helpen met de afhandeling van de brand. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend, daar zal waarschijnlijk zondag overdag onderzoek naar worden gedaan door Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer.


Locatie Reageren 1.302x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Bestuurster gewond bij eenzijdig ongeval auto over de kop A50 Heerde - Hattem
Gewonde bij kopstaart aanrijding op de Geldersedijk in Hattem
Motorrijder van de weg geraakt Geldersedijk Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,8°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25