Nieuwsarchief

Twee gewonden bij forse kopstaart aanrijding A50 knooppunt Hattemerbroek

Op de A50 bij knooppunt Hattemerbroek zijn dinsdagmiddag tenminste twee personen gewond geraakt. Op de rijbaan van de A50 vanaf Hattem naar de N50 richting Kampen stond een file bij het gedeelte waar het invoegend verkeer vanaf de A28 vanaf Zwolle er bij komt. In de staart van deze file botste een automobilist op volle snelheid in op zijn voorganger. De bestuurder had de file over het hoofd gezien. In totaal raakten drie voertuigen betrokken bij het ongeval. Naast de politie, ambulance en Rijkswaterstaat werd ook de brandweer van Hattem gealarmeerd. De weginspecteur van Rijkswaterstaat stond tijdens het ongeval op de tegenovergestelde rijbaan een pechgeval te beveiligen en zag het ongeval bijna voor zijn neus gebeuren op de andere rijbaan.

De weginspecteur van Rijkswaterstaat sloot dan ook bij aankomst direct de rijbaan richting de N50 naar Kampen af voor het verkeer vanaf de A50. Het ambulancepersoneel heeft twee personen die gewond waren meegenomen naar het ziekenhuis. De vrouw van een van de gewonden is eveneens met haar echtgenoot mee gegaan met de ambulance voor controle. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) is ter plaatse gekomen om de sporen van het ongeval vast te leggen. Van der Kolk is met een ZOAB-cleaner ter plaatse gekomen om na de berging door Bergingsbedrijf Wolves het wegdek te reinigen. Vanwege de afsluiting van de rijbaan richting de N50 naar Kampen moest het verkeer omrijden via de A28 afrit Zwolle-Zuid of afrit Wezep.


Locatie Reageren 770x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Twee aanhoudingen bij vondst wietplantage in Hattem
Automobiliste botst tegen vangrail op de A50 bij Hattem
De mooiste lichtende nachtwolken in jaren!
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,8°C
WNW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartinVerkeer @RWS_verkeer Wordt de oranje verlichting op de A28 vervangen door LED verlichting? Vanaf het knooppunt tot aan afslag Ommen? Dat zou geweldig zijn!
Maandag 15 juli 2019 - 22:30
@RWSverkeersinfo Ja… goed gegokt dus. Was te verwachten, het gaat daar zo vaak fout. Voor zover ik nu begrepen heb geen gewonden, enkel RWS ter plaatse. Dat scheelt dan alweer.
Maandag 15 juli 2019 - 16:13
@RWSverkeersinfo Haha nee, het was een vraag, een gokje. Ben juist benieuwd wat daar speelt.
Maandag 15 juli 2019 - 16:09
@RWSverkeersinfo A28 Li 90,8 Weer eens een auto vs. vrachtwagen in de ‘sjoelbak’ bij Zwolle-Zuid?
Maandag 15 juli 2019 - 16:07
Melding brand wegvervoer betrof een auto met rookontwikkeling op de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van afrit Wezep. Geen vlammen zichtbaar. https://t.co/Wd6n2SbMZV
Maandag 15 juli 2019 - 15:24
[Brandweer 15:05.42] P 1 BON-07 BR Wegvervoer Zuiderzeestraatweg Rondweg Wezep 066741
Maandag 15 juli 2019 - 15:05
@dicktimmerman Geen idee, ik ben niet ter plaatse geweest. Maar de uitkomst is meestal wel vrij zeker.
Maandag 15 juli 2019 - 13:41
@POL_Overijssel @thejermaine @PdDenekamp @jasperhutten @Regtur01 @hugohugo Gokje: een andere aardcode (als ik het goed zeg) in GMS dan schietincident (bv geweldsincident?) waardoor het automatisch persalarm niet getriggerd werd en voorlichting die vergeet zelf te pageren.
Maandag 15 juli 2019 - 13:33