Nieuwsarchief

Veel schade in buitengebied tussen IJsselmuiden en 's-Heerenbroek na mogelijke downburst

In het buitengebied tussen IJsselmuiden en 's-Heerenbroek is dinsdagavond laat veel schade ontstaan tijdens de passage van de buienlijn met onweer en zware windstoten. Alle sporen wijzen er op dat er mogelijk sprake is geweest van een downburst, of zoals op zijn Nederlands gezegd: een valwind. Een tornado (of: windhoos) lijkt uitgesloten, omdat het schadespoor veel te breed is en alle schade in een en dezelfde richting ligt (noordoostelijk). Bij een valwind komt een grote hoeveelheid lucht vanuit de bui naar beneden gestort - vaak op boog-segmenten van een buienlijn - en zodra deze luchtkolom op de grond komt kan het alleen nog maar horizontaal verder. Daarbij komen soms extreem zware windstoten voor.

De schade concentreert zich in een strook vanaf de Zwolseweg tussen 's-Heerenbroek richting IJsselmuiden en dan verder noordwaarts. Ook langs de Sonnebergweg en op Kampereiland is erg veel schade aan bomen. Diverse grote takken zijn afgebroken en simpelweg tientallen meters verderop in weilanden terecht gekomen. Ook zijn er takken afgebroken en op schuren terecht gekomen. De brandweerkorpsen van Kampen en IJsselmuiden zijn een groot deel van de nacht in touw geweest om op diverse locaties de wegen weer vrij te maken. Ook de politie en de provincie Overijssel hielpen daar een handje bij.
Locatie 2 reacties 2.217x


Reacties (2)

arjanWoensdag 05 juni 2019 – 08:14
Of zou het ook te maken hebben met essentaksterfte?!

jacquelineWoensdag 05 juni 2019 – 19:09
Hallo heb je ook nog foto's van de shovel die geholpen heeft de zwolseweg bomen vrij te maken?
Dat was mijn man en zou wel leuk vinden als ik daar foto's van heb.


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Ijsselmuiden:

Traumahelikopter in IJsselmuiden geland voor assistentie
Twee auto's botsen op elkaar op kruising Grafhorsterweg IJsselmuiden
Auto over de kop in sloot Hagedoornweg IJsselmuiden
Het weer in Wezep
Bewolkt 26,3°C
NNW 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Nieuws: Auto slaat over de kop op de A50 bij Hattem - https://t.co/jE1DqlxRv3 (foto's) https://t.co/4KnOfXuLWM
Dinsdag 18 juni 2019 - 16:47
@EilanderDY Ja dat zagen wij ook vanaf de A50. De politie heeft de meldkamer gevraagd of er wat bekend was, maar we hebben er niks meer van gehoord.
Dinsdag 18 juni 2019 - 16:07
Een ongeval op de A50 tussen knooppunt Hattemerbroek en de afrit Hattem. Flinke filevorming. Naar het schijnt meerdere auto’s betrokken met flink wat schade. Ik ben bijna ter plaatse. Verkeer A28 Zwolle -> A50 Apeldoorn kan beter omrijden via N309 ‘t Harde -> Epe.
Dinsdag 18 juni 2019 - 15:07
[Politie 14:57.20] Aanrijding Letsel A50 Li 237,0 Hattem
Dinsdag 18 juni 2019 - 14:58
[Politie 14:56.44] Aanrijding Letsel A50 Li 237,2 Hattem
Dinsdag 18 juni 2019 - 14:57
Nieuws: Dode bij ongeval op de N50 bij Kampen - https://t.co/vm9Gh1uuKr (foto's & video) https://t.co/INYi6Xb898
Dinsdag 18 juni 2019 - 14:30
@dicktimmerman @MartijnFSnl Nieuwe inzichten, andere dingen die ik ter plaatse tot nu toe gehoord had. De nieuwe inzichten zullen voorgelegd worden aan voorlichting van de politie, zodra er bevestiging is komt het vast naar buiten.
Dinsdag 18 juni 2019 - 11:17
@MartijnFSnl Nee het publiceren van auto’s lijkt mij verder ook geen enkel punt. Maar de timing van plaatsing ten opzichte van identificatie van het slachtoffer / in kennis stellen familie is altijd een discussiepunt
Dinsdag 18 juni 2019 - 10:50
Ontzettend triest ongeval op de N50 bij Kampen vanochtend dus, waarbij de discussie over de veiligheid direct weer oplaait. Maar om enige nuance aan te brengen: dit lijkt de oorzaak: een afgebroken trekhaak waarbij de geladen aanhanger frontaal op de tegenliggen klapte. https://t.co/DENhgaxAcQ
Dinsdag 18 juni 2019 - 10:37