Nieuwsarchief

38-jarige man uit Leeuwarden overleden bij ongeval op de N50 bij Kampen

Op de N50 bij Kampen is dinsdagochtend een 38-jarige automobilist uit Leeuwarden om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval. De hulpdiensten werden rond tien voor zeven gealarmeerd voor het ongeval. Naast de politie, de brandweer van Kampen en ambulance werd ook de traumahelikopter van Eelde opgeroepen. Na aankomst van de hulpdiensten is de bestuurder van het blauwe busje aan de gevolgen van de aanrijding overleden. De ambulances zijn retour gegaan en de traumahelikopter is niet meer ter plaatse geweest.

De bestuurder van het blauwe busje heeft met de linkervoorzijde van zijn voertuig de linkerzijde van de aanhanger geraakt. De aanhanger is daarbij met trekhaak en al van de bedrijfsbus afgebroken en in de berm terecht gekomen. Daarbij is een betonzaag vele meters verderop in de berm terecht gekomen. De 41-jarige bestuurder uit Daarlerveen die de witte bedrijfsbus bestuurde is niet (ernstig) gewond geraakt.

Hoe het kon dat de bestuurder van het blauwe busje in botsing kwam met de aanhanger is nog onderdeel van het onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA). Aangenomen wordt wel dat de aanhanger niet losgeschoten was voor de aanrijding.

Vanwege het ongeval was de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid in beide richtingen van tien voor zeven tot kwart over tien volledig afgesloten. Het verkeer moest omrijden wat ook massaal gebeurde. Dit zorgde met name op de wegen in Kampen voor grote opstoppingen.

Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse geweest en heeft de betrokken voertuigen en aanhanger met betonzaag geborgen. Van der Kolk is ter plaatse gekomen om het wegdek te reinigen met een ZOAB-cleaner en aannemer Gebr. Van der Lee heeft de schade aan het asfalt opgevuld.


Locatie Reageren 3.433x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Dode bij eenzijdig ongeval N50 tussen Kampen-Zuid en knooppunt Hattemerbroek
Auto met boottrailer rolt de IJssel in bij Kampen
Auto over de kop op de N50 tussen Kampen-Zuid en knooppunt Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,9°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25