Nieuwsarchief

Veel rookontwikkeling bij grote brand loods Spoorstraat IJsselmuiden

De brandweerkorpsen van IJsselmuiden, Kampen, Zwolle en Hattem werden woensdagavond even na kwart over zes 's avonds gealarmeerd voor een brand in een loods op het terrein van een bedrijf aan de Spoorstraat in IJsselmuiden. De meldkamer kreeg de melding binnen en kort daarop waren er politieagenten ter plaatse die aangaven dat de brand uitslaand was. De brand ging in de beginfase ook gepaard met flinke rookwolken. Omdat in het begin niet direct duidelijk was wat er exact in brand stond en er een mogelijkheid bestond dat er brand zou zijn bij 'de buren' waar kunstmest opgeslagen ligt, werd er direct groot opgeschaald. Uiteindelijk bleek dat de brand woedde in een loods van 12 bij ongeveer 25 meter op het terrein van een bedrijf. In de loods stonden enkele heftrucks en lag wat verpakkingsmateriaal en goederen opgeslagen.

Bij aankomst van de brandweer stond de loods volledig in lichterlaaie, de loods was niet meer te redden. Er is een kraan ter plaatse gekomen om de resten uit elkaar te trekken zodat de brandweer de resten kon afblussen. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Er zijn verder ook geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Wel werd er geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden indien men last had van de rook. Rook is uiteraard altijd schadelijk.


Locatie Reageren 1.363x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Ijsselmuiden:

Veel schade in buitengebied tussen IJsselmuiden en 's-Heerenbroek na mogelijke downburst
Traumahelikopter in IJsselmuiden geland voor assistentie
Twee auto's botsen op elkaar op kruising Grafhorsterweg IJsselmuiden
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,4°C
WZW 28,8km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Nieuws: Vrachtwagen tegen geleiderail in middenberm A28 Nunspeet - https://t.co/pYkLhEESSk (foto's & video) https://t.co/1ytuD0k4ng
Dinsdag 25 februari 2020 - 13:51
@EdAldus Nou voor een kansje op wat natte sneeuw gaat hier de vlag niet uit. Of droge sneeuw of niks. #flutwinter
Dinsdag 25 februari 2020 - 13:39
@CinqPower @samuel291984 @RWSverkeersinfo Onwelwording. Chauffeur mee naar het ziekenhuis.
Dinsdag 25 februari 2020 - 13:15
De bergers van bergingsbedrijf Stouwdam zijn hard aan het werk om de vrachtwagen zo snel en veilig mogelijk van de snelweg af te krijgen. De vrachtwagen is in ieder geval al weer uit de middenberm gehaald. #A28 #Nunspeet https://t.co/ioysDHFG2V
Dinsdag 25 februari 2020 - 11:17
@JaapSelles @RWSverkeersinfo @ANWBverkeer Ja of erger: naar de andere rijbaan. Dan was de ellende waarschijnlijk niet te overzien.
Dinsdag 25 februari 2020 - 11:09
De vrachtwagen staat in de middenberm tegen de geleiderail en moet zo door de berging weer op de weg worden getrokken. Linkerrijstrook is dicht op de A28 tussen ‘t Harde en Nunspeet. @RWSverkeersinfo @ANWBverkeer https://t.co/UAoskwZN9M
Dinsdag 25 februari 2020 - 10:44
Op de A28 tussen ‘t Harde en Nunspeet is bij een ongeval een vrachtwagen in de middenberm terecht gekomen. De geleiderail is flink geraakt. De linkerrijstrook is dicht, file in de richting van Amersfoort. Ik ben onderweg en bijna ter plaatse.
Dinsdag 25 februari 2020 - 10:08
RT @StruktonRail 2 weken geleden mocht collega Frans mee met de eerste zelfrijdende testrit met passagiers aan boord. Hij vertelt waarom certificeringen van levensbelang zijn. #watmaakjijmorgen https://t.co/6lXSks2zIr https://t.co/BZanTCGY9y
Dinsdag 25 februari 2020 - 09:38
@RWSverkeersinfo Aha, dat kan ook uiteraard. Altijd fijn een flinke vrachtwagen als buffer voordat de hulpdiensten er zijn. ????
Dinsdag 25 februari 2020 - 09:36