Nieuwsarchief

Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting Zuiderzeestraatweg Oldebroek

Een gekantelde vrachtwagen heeft woensdagochtend voor de afsluiting van de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek gezorgd. Een vrachtwagenchauffeur was bij een erf aan de Zuiderzeestraatweg geweest om een container met puin en grof vuil op te halen. Na het opladen van de container wilde de chauffeur vanaf het erf rechtsaf slaan de Zuiderzeestraatweg op. Er kwam op dat moment van beide richtingen geen verkeer aan. De chauffeur moest iets wat een heuveltje op. Op het moment dat de chauffeur op de Zuiderzeestraatweg reed met zijn combinatie ging het fout. De inhoud van de container bleek verkeerd geladen: het lichte spul zat onderin de container en het zwaardere spul bovenop. De container bleek topzwaar, waarna de vrachtwagen in onbalans raakte en kantelde.

Diverse buurtbewoners zijn direct na het ongeval naar de vrachtwagen toegesprint. Zij hebben de vrachtwagenchauffeur geholpen om uit de cabine te komen. Ook de politie, ambulance en brandweer van Oldebroek waren inmiddels ingeseind en kwamen ter plaatse. De chauffeur is door ambulancepersoneel gecontroleerd maar hij bleek verder ongedeerd.

Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de vrachtwagen te bergen. Van Werven kwam ook ter plaatse om te assisteren bij de berging. De gehele inhoud van de container moest er uit worden gehaald. Na de berging kon de inhoud overgeslagen worden naar een andere container die het bedrijf van de vrachtwagenchauffeur is komen brengen.

De Zuiderzeestraatweg was als gevolg van het ongeval vanaf een uur of kwart over acht afgesloten tussen de rotonde met de Westerweg en de Rustenburgsweg. Verkeersregelaars werden ingezet om er voor te zorgen dat de afzettingen niet genegeerd werden. Vrachtverkeer tussen Oldebroek en Elburg werd aangeraden om via de A28 en 't Harde te rijden.


Locatie Reageren 2.669x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Traumahelikopter landt in Oldebroek voor medische noodsituatie
Veel rook bij schoorsteenbrand rietgedekte woning Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Ongeval met auto, trekker en vrachtwagentje op de Zuiderzeestraatweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,9°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25