Nieuwsarchief

Fors verkeersinfarct door ongeval met gewonde en zes betrokken voertuigen op de A50 bij Hattem

Op de A50 bij Hattem zijn donderdagochtend vroeg zes voertuigen betrokken geraakt bij een ongeval. Het ongeval gebeurde omstreeks tien over half zeven op de rijbaan tussen knooppunt Hattemerbroek en afslag Hattem. Door nog onbekende oorzaak ging het mis waarbij in totaal zes voertuigen betrokken raakten bij het ongeval. Aanvankelijk werd er melding gemaakt van een aanrijding met letsel, maar leek niemand gewond. Even later werd een persoon toch onwel en kwam er een ambulance met spoed ter plaatse. Dit slachtoffer is uiteindelijk op brancard de ambulance in gebracht en met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Het is niet bekend welk letsel dit slachtoffer heeft opgelopen bij het ongeval.

Vanwege de mogelijke ernst van het letsel is de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Door het ongeval was enkel nog de in- en uitvoegstrook (weefvak) beschikbaar. De file sloeg terug via knooppunt Hattemerbroek op de A28. Uiteindelijk stond er een file vanaf knooppunt Lankhorst via knooppunt Hattemerbroek tot Hattem. Daardoor liep het ook op allerlei andere wegen in de regio vast. In Zwolle liep het verkeer volledig vast op de uitvalswegen vanuit Stadshagen en Zwolle-Zuid. Ook in Wezep en Hattem kwam het verkeer vast te staan. Tegelijkertijd vond er op de A28 op de brug over de IJssel ook nog een ongeval plaats. Daardoor moesten twee van de vier rijstroken afgesloten worden, waardoor ook richting Zwolle het verkeer muurvast kwam te staan. Er was dus sprake van een fors verkeersinfarct.

Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de zes voertuigen met schade te bergen. Van der Kolk is met een ZOAB-cleaner ter plaatse gekomen om het wegdek te reinigen. Pas na half tien kon de weg weer vrijgegeven worden.


Locatie Reageren 4.196x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Regen 5,8°C
N 4,7km/h
1,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier